STALAN POSAO ČEKALI DUŽE OD DECENIJE: Predškolska ustanova u Kikindi zaposlila 44 radnika

R. Šegrt

09. 12. 2020. u 21:09

ČAK 44 radnika, koji su i po desetak godina na određeno vreme radili u Predškolskoj ustanovi "Dragoljub Udicki" u Kikindi, sada je dobilo stalno zaposlenje.

СТАЛАН ПОСАО ЧЕКАЛИ ДУЖЕ ОД ДЕЦЕНИЈЕ: Предшколска установа у Кикинди запослила 44 радника

Fot R. Šegrt

Odlukom resornog ministarstva, radni odnos na neodređeno vreme zasnovalo je devetoro vaspitača, četiri stručna saradnika, dve medicinske sestre i čak 28 radnika sa nižom stručnom spremom. Svi su u ovoj ustanovi već radili od pet do 13 godina.

Jedna od njih je vaspitačica Renata Ivetić (37), samohrana majka bolesnog dečaka, koja je konačano odahnula, jer joj stalan posao donosi izvesnu sigurnost.

- Devet godina radim kao vaspitač predškolskog uzrasta u vrtiću "Miki". Član sam tima za projektno planiranje u Predškolskoj ustanovi, ali nisam imala stalan posao. Imam sina od deset godina koji ima ozbiljno oboljenje očiju i svake godine u avgustu sam strepela hoće li me ponovo pozvati da radim. Stalan posao za mene je veliki san, jer mi donosi izvesne prednosti. Nemam rešeno ni stambeno pitanje. Sada ću lakše da dišem i da planiram - ispričala je iskreno Renata.

NATAŠA JOŠ NE VERUJE

Nataša Varadinac je proteklih 11 godina radila na mestu pomoćnog radnika. Priznaje da se od ove nedelje sa posla vraća sa olakšanjem.

- Sedam godina sam bila na upražnjenom mestu u vrtiću "Miki". Svake godine sam se nadala da ću dobiti stalan posao, ali se to odužilo, tako da sam sada u šoku - priznala je Nataša.

Sreću zbog posla na neodređeno vreme sa njom je delika i Vesna Kuzmanov, koja je čak 13 godina radila kao vaspitač u seoskim vrtićima u Iđošu i Bašaidu.

 Dočekali ugovore na neodređeno, Fot R. Šegrt

- Mislila sam da ovaj dan nikada neće doći. Moja majka je 27 godina radila u predškolstvu, tako da su nam vrtići druge kuće - rekla je Vesna.

DALjI RAZVOJ

- Naša predškolska ustanova jedna je od najboljih u Srbiji i bilo je vreme da rešimo ovaj problem. Naš cilj je dalji razvoj predškolstva i stvaranje što boljih uslova za boravak dece i rešavanje problema u ovoj oblasti - poručio je gradonačelnik Nikola Lukač.

Toliko godina stalan posao čekao je i Predrag Popović, pedagoški asistent i sada vaspitač. Kaže da je stalan posao veoma važan i za njegovu porodicu, jer se nisu nadali da će u ovoj epidemijskoj krizi tako nešto dogoditi.

- Predškolska ustanova sada ima vrlo malo radnika koji rade na određeno vreme i njihov status, kako je obećala Kristina Drljić, v. d. direktorka, rešavaće se u narednom periodu. Predsednica Gradskog saveta za obrazovanje Stanislava Hrnjak, podsetila je da se ovoliko ljudi u jednom danu u predškolstvu nije zaposlilo poslednjih 30 godina. Istakla je da niko neće ostati neraspoređen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)