ZRENJANINU HUMANOST NA PRVOM MESTU: Umesto proslave Nove godine novac u dobrotvorne svrhe

B. G.

04. 12. 2020. u 22:24

GRADONAČELNIK Zrenjanina Simo Salapura doneo je odluku da se sredstva planirana za proslavu Nove godine, preusmere u fond za lečenje bolesne dece.

ЗРЕЊАНИНУ ХУМАНОСТ НА ПРВОМ МЕСТУ: Уместо прославе Нове године новац у добротворне сврхе

Foto: B. Grujić

Takođe, planirana je i nabavka novogodišnjih paketića deci bez roditeljskog staranja i iz socijalno ugroženih porodica.

- Ovu godinu obeležila je borba za život, a tu borbu još vodimo, svesni koliko je važna solidarnost i društvena odgovornost i zbog toga ove godine deo sredstava iz gradskog budžeta, koja su bila namenjena za proslavu Nove godine i novogodišnje ukrašavanje grada, preusmerimo na adresu onih kojima je novac najbotrebniji, a to su naša deca koja vode najvažnije bitke u životu - kaže gradonačelnik Zrenjanina.

On napominje da će grad, kao i do sada, obezbediti novogodišnje paketiće za decu bez roditeljskog staranja i iz socijalno ugroženih porodica u želji da im, bez obzira na sve okolnosti, novogodišnje i božićne praznike učini što radosnijim.

Gradonačelnik Salapura je dodao da će, zbog poznatih okolnosti, ove godine izostati tradicionalna novogodišnja okupljanja u gradu, kao i praznični događaji koji su organizovani prethodnih godina i apelovao na sugrađane da uz sve mere zaštite, predstojeće novogodišnje i božićne praznike obeleže u kućnim uslovima, u društvu najmilijih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN URBANISTIČKOG PLANIRANJA: Prilika da se istakne uticaj urbanizma na kvalitet života