PET SLIKA ZA PETORO LJUDI: Izložba multimedijalnog umetnika Saše Pavićevića u Kraljevu

G.Ć.

04. 12. 2020. u 14:21

UZ poštovanje svih epidemioloških mera, u galeriji kraljevačkog Kulturnog centra Ribnica otvorena je izložba radova multimedijalnog umetnika Saše Pavićevića Pavketa iz Kraljeva pod simboličnim nazivom – Pet slika za petoro ljudi.

ПЕТ СЛИКА ЗА ПЕТОРО ЉУДИ: Изложба мултимедијалног уметника Саше Павићевића у Краљеву

Foto: KC Ribnica

- Ovo je generativna vrsta umetnosti u kojoj se prilikom stvaranja prave namerne greške. Iako imam oko dve i po hiljade radova, odlučio sam da izložim samo pet. Zbog aktuelne epidemije dozvoljeno je da na otvaranju bude samo petoro posetilaca i otuda ovakav naziv – rekao je Pavićević na otvaranju.

Foto: KC Ribnica

Kako je umetnik istakao, njegova interesovanja sežu od sporta, muzike, pisane reči i fotografije do računara… Oprobao se i u izradi skulptura od gline, a od osamnaeste godine piše poeziju i do sada je napisao više od hiljadu pesama. Poslednjih dvanaest godina bavi se digitalnom fotografijom i imao je više samostalnih virtuelnih izložbi.

- Pavićević je autor sjajnih dela za koja mnogi ne bi mogli da poveruju da su urađena od strane jednog čoveka – naglasio je ovom prilikom Vladan Slavković, kraljevački umetnik. - Njegovi radovi sadrže mnogo različitih stilova i pristupa, što kao samog čoveka, što kao umetnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)