PET SLIKA ZA PETORO LjUDI: Izložba multimedijalnog umetnika Saše Pavićevića u Kraljevu

G.Ć.

04. 12. 2020. u 14:21

ПЕТ СЛИКА ЗА ПЕТОРО ЉУДИ: Изложба мултимедијалног уметника Саше Павићевића у Краљеву

Foto: KC Ribnica

UZ poštovanje svih epidemioloških mera, u galeriji kraljevačkog Kulturnog centra Ribnica otvorena je izložba radova multimedijalnog umetnika Saše Pavićevića Pavketa iz Kraljeva pod simboličnim nazivom – Pet slika za petoro ljudi.

- Ovo je generativna vrsta umetnosti u kojoj se prilikom stvaranja prave namerne greške. Iako imam oko dve i po hiljade radova, odlučio sam da izložim samo pet. Zbog aktuelne epidemije dozvoljeno je da na otvaranju bude samo petoro posetilaca i otuda ovakav naziv – rekao je Pavićević na otvaranju.

Foto: KC Ribnica

Kako je umetnik istakao, njegova interesovanja sežu od sporta, muzike, pisane reči i fotografije do računara… Oprobao se i u izradi skulptura od gline, a od osamnaeste godine piše poeziju i do sada je napisao više od hiljadu pesama. Poslednjih dvanaest godina bavi se digitalnom fotografijom i imao je više samostalnih virtuelnih izložbi.

- Pavićević je autor sjajnih dela za koja mnogi ne bi mogli da poveruju da su urađena od strane jednog čoveka – naglasio je ovom prilikom Vladan Slavković, kraljevački umetnik. - Njegovi radovi sadrže mnogo različitih stilova i pristupa, što kao samog čoveka, što kao umetnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)