EPIDEMIOLOŠKA SIITUACIJA U PČINJSKOM OKRUGU „VANREDNA“: Najveći broj zaraženih iz Vranja - u Bosilegradu nema novoobolelih

J.Stojković

03. 12. 2020. u 14:10

PREMA proceni epidemiologa vranjskog Zavoda za javno zdravlje epidemiološka sitiacija u Pčinjskom okrugu gotovo u svim opštinama je "vanredna".

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИИТУАЦИЈА У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ „ВАНРЕДНА“: Највећи број заражених из Врања - у Босилеграду нема новооболелих

Foto: J.S.

Epidemiolog dr Slađan Stanković objašnjava da se ovakva procena pravi na osnovu rapidnog porasta broja zaraženih sa težom kliničkom slikom, broja hospitalizovanih jer su trenutni bolnički kapaciteti gotovo popunjeni i broja obolelih medicinskih radnika. 

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra u Vranju juče je bilo hospitalizovano 136 pacijenata. Od tog broja 129 je pozitivno na korona virus. Sa bronhopneumonijom su 134 pacijenta, na kiseoniku 46. Na bolničko lečenje primljeno je za 24 sata čak 19 pacijenata.

Trenutan broj slobodnih postelja je 14. Bolnički kapaciteti su popunjeni i u Surduličkoj kovid bolnici, već danima. Tamo se radi na adaptaciji još jednog sprata Specijalne bolnice za plućne bolesti, kako bi se stvorili uslovi za hospitalizaciju još 34 pacijenta.

Foto: J.S.

Najnoviji rezultati testiranja pokazuju da je i dalje najveći broj zaraženih iz Vranja, dok je zanimljivo da sve opštine beleže porast samo u opštini Bosilegrad na sreću već danima nema registrovanih slučajeva. Od 462 uzorka koja su poslata na analizu iz Pčinjskog okruga kod 163 je potvrđen korona virus. 91 novooboleli je iz Vranja, sledi Surdulica sa čak 17 novoobolelih. Po 16 novih slučajeva beleže Trgovište i Bujanovac, u Preševu je 13 i u Vladičinom Hanu 10.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a