JOŠ JAČI UDAR KORONE: Na teritoriji Kraljeva registrovano rekordnih 165 novozaraženih

G.Ć.

24. 11. 2020. u 15:58

PREMA podacima kraljevačkog Zavoda za javno zdravalje, od ukupno 320 testiranih uzoraka brisa sa teritorije Kraljeva, od kojih 143 PCR i 177 antigen metodom, na kovid-19 pozitivno je rekordnih 165, saopštio je u utorak po podne gradski Krizni štab.

ЈОШ ЈАЧИ УДАР КОРОНЕ: На територији Краљева регистровано рекордних 165 новозаражених

Foto: G. Šljivić

Od početka epidemije u gradu na Ibru do sada je registrovan 3.421 slučaj zaraze, dok je od 16. oktobra, u aktuelnom snažnom naletu korone, zvanično potvrđeno čak 1.983.

Kako je saopštio Krizni štab, od prethodnog izveštaja jedan pacijent je preminuo, tako da je od izbijanja epidemije ukupno 62 Kraljevčana izgubilo bitku protiv ovog opakog virusa.

U ovdašnjoj Opštoj bolnici trenutno se 54 pacijenata leči od kovida-19. Na intenzivnoj nezi je devetoro pacijenata, od kojih je troje intubirano, a petoro na neinvazivnoj ventilaciji. U minulih 24 sata, prema saopštenju ove ustanove, preminulo je dvoje pacijenta, 12 novoobolelih je primljeno, a osmoro pacijenata je otpušteno sa bolničkog lečenja. U ovom periodu u Kovid ambulanti obavljeno je 153 pregleda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede