DNEVNI BORAVAK POMAŽE RODITELjIMA: U kanjiškim selima Orom i Male Pijace uvedena nova usluga u vrtićima

J.L.

16. 11. 2020. u 15:42

ДНЕВНИ БОРАВАК ПОМАЖЕ РОДИТЕЉИМА: У кањишким селима Ором и Мале Пијаце уведена нова услуга у вртићима

Foto: GU Požarevac

NA zahtev meštana sela Orom i Male Pijace u opštini Kanjiža, čija deca idu u vrtiće PU „Naši biseri“, uvedena je usluga dnevnog boravka.

 Tako će mališani u vrtićima „Bela rada” u Malim Pijacama i „Liliput” Oromu umesto do 12.30 moći da borave do 15.30 časova.

Opština Kanjiža je izašla u susret meštanima ovih sela iako je ovo proširenje usluga vrtićima koštalo nekoliko miliona dinara, pre svega za kupovinu kreveta, kao i angažovanje dodatnog osoblja, jer dnevni boravak dece podrazumeva obezbeđenje ishrane u tri oborka - doručka, užine i ručka.

Cena dnevnog boravka u vrtićima PU „Naši biseri” ista je za područje cele opštine i iznosi 4.300 dinara, dok poludnevni boravak staje 1.650 dinara.

Mesna zajednica u Malim Pijacama će godinu dana snositi razliku u trošku, tako da roditelji neće imati povećan izdatak u odnosu na dosadašnji izdatak za poludnevni boravak, dok će roditelji u Oromu sami plaćati troškove dnevnog boravka.

Dnevni boravak za decu stariju od tri godine u ovim mestima funkcioniše od novembra, a već postiji u Kanjiži, Horgošu i Martonošu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)