VLADIMIR SANJA KROV NAD GLAVOM: Samohrani mladić iz Lapova napisao knjigu, a sada uz pomoć dobrih ljudi zida kuću

Z. GLIGORIJEVIĆ

15. 11. 2020. u 12:01

ŽIVOT, konačno, pokazuje i lepšu stranu Vladimiru Kojaniću (29) iz Lapova, koji je sa nepunih 15 godina morao da nadniči i tako prehranjuje sebe, oca Zorana koji je ostao bez posla i sada već pokojnu majku Slavicu.

ВЛАДИМИР САЊА КРОВ НАД ГЛАВОМ: Самохрани младић из Лапова написао књигу, а сада уз помоћ добрих људи зида кућу

Foto Z. Gligorijević

Pritom, iz škole su ga ispisali kada mu je dijagnostikovana epilepsija...

Sada se iz štampe pojavila njegova knjiga koju je pisao posredstvom "Vajbera" - pod naslovom "Priče o bratskoj ljubavi" - a ovo delo o stradanju Rusa tokom Drugog svetskog rata na teritoriji Šumadije i Pomoravlja je, u međuvremenu, prevedeno i na ruski jezik.

- Od njihove kompanije "Gastrojprom" sam dobio laptop, pa ću ubuduće lakše da pišem knjige. Za ovu, prvu sam dobio lep honorar, a novčana pomoć je počela da stiže i posle teksta o meni objavljenog u "Večernjim novostima". Od raznih firmi i od pojedinaca sam dobio još televizor, pećnicu za hleb, mikrotalasnu rernu, garderobu, ćebad... - nabraja zadovoljni Kojanić.

Kaže i to da je svaki dobijeni dinar odmah ulagao u kupovinu materijala za kuću, pa već ima blokove, cement i pesak za kompletan objekat, a obezbedio je još stolariju i crep. Brzo je izmirio i nagomilani dug za struju...

- Već smo izlili temelj i pod, moji drugari su radili besplatno, ali problem predstavljaju majstori koji traže 1.800 evra. Pritom, nedostaju mi i fert gredice koje koštaju oko hiljadu evra, ali me ne napušta nada da ću pre zime uspeti da se uselim - hrabri sam sebe Vladimir Kojanić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna