BIĆE PIJACA UKRAS GRADA: Posle tri meseca obnova zelene tržnice u Somboru pri kraju

J. BEKIĆ

03. 11. 2020. u 09:47

RADNICI JKP "Prostor" u Somboru privode kraju radove na obnovi Pijace u lancima koja se nalazi u centru grada.

БИЋЕ ПИЈАЦА УКРАС ГРАДА: После три месеца обнова зелене тржнице у Сомбору при крају

Foto J. B.

Izgrađena je atmosferska kanalizacija, uređen pijačni plato između Robne kuće i Župnog dvora, pa je nekad decenijsko ruglo grada dobilo novi - lepši izgled.

Uređenje pijace je počelo u martu uklanjanjem starih betonskih tezgi i parternim uređenjem cele površine. Tokom tromesečnog izvođenja radova postavljeni su novi biciklarnici i 33 kandelabra javne rasvete. Predstoji završni deo posla, a to je postavljanje novih pijačnih tezgi. Ovih dana u radionici "VIP Brodoremonta" u Bačkom Monoštoru privode se kraju radovi na izradi modernih natkrivenih tezgi.

NOVO Pijačne tezge, Foto J. B.

- Pijačne tezge biće instalirane tokom novembra. Na pijaci će biti blizu 200 novih multifunkcionalnih tezgi u tri veličine. Rade se i drugi završni radovi kako bi sve bilo spremno za povratak pijace na staru lokaciju - kaže Goran Nonković, direktor JKP "Prostor", preduzeća koje upravlja pijacama.

VIDEO-NADZOR sa 16 kamera

NA prostoru rekonstruisane pijace biće postavljen i video-nadzor sa 16 kamera. Svaki pokušaj nesavesnog oštećenja novih tezgi i mobilijara na pijaci biće snimljen, a vinovnici otkriveni i privedeni pravdi.

Ovih dana postavljaće se stubovi i lanci autentični kao nekada, po kojima pijaca i nosi naziv.

Goran Nonković, Foto J. B.

- Kada sve bude završeno uveren sam da će grad Sombor imati jednu od najlepših pijaca u Srbiji, koja neće služiti samo za snabdevanje voćem i povrćem, već i za održavanje raznih gastronomskih manifestacija - naglašava Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!