ZBRINUTO 27 STANARA POSLE POŽARA: Vatrena stihija dokrajčila zgradu u Baču, u kojoj su živele socijalno ugrožene porodice

Z. Rajić

24. 10. 2020. u 09:48

POŽAR, u kojem je u petak (23.10.) u ranim jutarnjim satima izgorela zgrada kolektivnog stanovanja u naselju Ekonomija 1 u Baču, ostavio je bez krova 27 ljudi - 16 odraslih i jedanaestoro dece.

ЗБРИНУТО 27 СТАНАРА ПОСЛЕ ПОЖАРА: Ватрена стихија докрајчила зграду у Бачу, у којој су живеле социјално угрожене породице

Foto: Opštinska uprava

Oni su evakuisani u Sportsku halu u Baču, a biće prebačeni u zgradu zvanu „Cvrčak“, gde je lokalna samouprava za njih opremila privremeni smeštaj. Opština im je, u saradnji sa Crvenim krstom, obezbedila posteljinu, ćebad, hranu, odeću i higijenske pakete. Predsednik opštine dr Steva Panić najavio je da će za ljude koji su ostali bez domova biti izgrađen nov stambeni objekat.

Vatrena stihija, koja je probudila stanare, a nekima od njih nije ostavila vremena ni da pokupe najosnovnije stvari i lična dokumenta, dokrajčila je oronulu zgradu nekadašnjeg poljoprivrednog dobra, u kojoj su živele socijalno ugrožene porodice. Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasnih ekipa iz Bača, Bačke Palanke, Novog Sada i Bačkog Petrovca, niko nije stradao, a pretpostavlja se da je uzrok požara ljudski faktor.

- Iz dosad prikupljenih činjenica i dokaza tokom uviđaja, koji sprovode Uprava za vanredne situacije i Policijska stanica u Baču, proizilaze osnovi sumnje da je do požara došlo u stanu M.J. i S.J. usled upaljene sveće - saopštio je Milan Knežević, osnovni javni tužilac u Bačkoj Palanci.

Zgarište su obišli predstavnici Opštine i svih relevantnih institucija.

- Zgrada, koja je izgorela, zahvatala je 670 kvadratnih metara. Napravićemo novu na istoj, ako ne i većoj površini - rekao je Panić.

RAČUNI ZA POMOĆ

Građani Bača su se već organizovali za prikupljanje pomoći za ugrožene stanare, a Opština je otvorila namenske žiro-račune za novčane priloge 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri