GRANTOVI ZA ĐAČKE ZADRUGE: Podrška ministarstva prosvete osnovnim i srednjim školama širom Srbije

D. NOVKOVIĆ

20. 10. 2020. u 11:52

MEĐU 29 škola u Srbiji koje su od Ministarstva prosvete dobile ukupno deset miliona dinara za za rad đačkih zadruga - šest za 16 osmoletki, a ostatak za viši nivo obrazovanja u 13 ustanova - nalazi se i njih osam sa područja Požarevca.

ГРАНТОВИ ЗА ЂАЧКЕ ЗАДРУГЕ: Подршка министарства просвете основним и средњим школама широм Србије

Foto D. Novković

OŠ "Sveti vladika Nikolaj" iz Bradarca, koja je prva u Srbiji - još u oktobru 2018. - osnovala đačku zadrugu, dobila je 400.000 dinara koje će iskoristiti za kupovinu mašine namenjene pakovanju voća i povrća. Direktor Dejan Životić kaže da njihova poljoprivredna sekcija obrađuje 10 hektara, a od dosadašnje zarade su nabavljene uniforme za sve učenike i obezbeđeni udžbenici za socijalno ugrožene đake.

OŠ "Sveti Sava" iz Požarevca je dobila oko 380.000 dinara, pa će kupiti mašinu za presovanje limenki.

- Đačku zadrugu "Mozaik" u našoj eko-školi smo osnovali lane u novembru, a presa će nam omogućiti još efikasniji rad - ističe direktor Margita Sekulović.

Podsticajna sredstva za svoje zadruge su dobile još OŠ "Jovan Cvijić" iz Kostolaca i OŠ "Miroslav Bukumirović Bukum" iz Šetonja, te Medicinska, Politehnička, Ekonomsko-trgovinska škola i Požarevačka gimnazija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere