KAZNA DO 120.000 DINARA: Obavezna kategorizacija ugostiteljskih objekata u Vrnjačkoj Banji

G.Ć.

13. 10. 2020. u 12:46

OPŠTINSKA uprava Vrnjačke Banje još jednom je pozvala sve ugostitelje i stanodavce koji pružaju uslugu smeštaja u takozvanoj „domaćoj radinosti“ na teritoriji prestonice domaćeg kontinentalnog turizma, da u najkraćem roku obave kategorizaciju svojih ugostiteljskih i smeštajnih kapaciteta.

КАЗНА ДО 120.000 ДИНАРА: Обавезна категоризација угоститељских објеката у Врњачкој Бањи

Foto:TO VB

Neophdno je da se kategorizacija obavi putem centralnog informacionog sistema „e Turista“, uz prethodno evidentiranje u Odseku za privredu i društvene delatnosti Opštinske uprave kako bi se dobilo korisničko ime i lozinka za pristup sistemu.

Za stanodavce koji pružaju ove usluge, kako je saopštila Opštinska uprava, a naknadnom inspekcijskom kontrolom se utvrdi da nisu kategorisali svoje objekte, Zakonom o ugostiteljstvu predviđene su novčane kazne u visini do 120.000 dinara.

Podsećajući da će pojačana inspekcijska kontrola započeti već 23. oktobra, Opštinska uprava ujedno apeluje na građane da ukoliko imaju saznanja da se u njihovom okruženju izdaju apartmani, sobe ili kuće bez ispoštovane zakonske procedure, to anonimno prijave putem telefona 036/601-272.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a