NOVA LOKACIJA Kvantaška pijaca u Nišu biće izmeštena

J.Ć.

13. 10. 2020. u 12:04

NA inicijativu JKP „Tržnica“ Niš, u Nišu su započeli pregovori o izmeštanju Kvantaške pijace sa sadašnje na novu lokaciju u zapadnom delu opštine Palilula.

НОВА ЛОКАЦИЈА Кванташка пијаца у Нишу биће измештена

Foto: Ž. Knežević

Na sastanku je dogovoreno pokretanje procedure za pribavljanje zemljišta za potrebe Kvantaške pijace, izrade Elaborata opravdanosti i njeno infrastrukturno opremanje.

Do planirane lokacije će se lakše dolaziti sa auto-puta, a distributerima poljoprivrednih proizvoda biće olakšan pristup, pa i onim koji svoje proizvode dovoze šleperima sa juga Srbije ili čak i inostranstva.

- Predlog o izmeštanju Kvantaške pijace stigao je iz JKP “Tržnice”. Postojeća lokacija ne odgovara ni trgovcima. Trenutno je sve u fazi dogovora, ali ono što mogu da kažem je da se razmišlja o lokaciji koja se nalazi prema KPD-omu, ona je i geografski povoljnija za proizvođače. Kada bi se Kvantaška pijaca iselila taj prostor bi mogao da se iskoristi jednim delom kako bi se proširio deo koji koristi Parking servis, dok bi drugi deo mogao da se koristi kao parking za autobuse i kamione. Parking za gabaritna vozila je preko potreban jer ga u Nišu nemamo, pa su često vozači prinuđeni da svoje kamione ostavljaju u zaustavnoj traci i da tako ometaju saobraćaj-kazao je većnik Miroslav Đorđević i ponovo napomenuo da je sve još uvek u fazi razmišljanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna