LEPOTA I ZA KNJIGE: U Novom Pazaru rekonstruisana zgrada biblioteke "Dositej Obradović"

M. NIĆIFOROVIĆ

13. 10. 2020. u 11:52

PRIGODNOM svečanošću kojoj je prisustvovao i potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić, otvorena je rekonstruisana zgrada biblioteke "Dositej Obradović" koja se nalazi u parku, na Gradskom bedemu i deo je jezgra starog Novog Pazara.

ЛЕПОТА И ЗА КЊИГЕ: У Новом Пазару реконструисана зграда библиотеке Доситеј Обрадовић

Foto RTVNP

- Posao je potrajao pola godine, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je, sa lokalnom samoupravom, obezbedilo više od 300.000 evra, pa je ovo sada najlepša zgrada ne samo u Novom Pazaru i ne samo u Srbiji, već i na Balkanu. Postoji više različitih biblioteka koje su tehnički opremljenije i sa većim fondom, ali ove lepote nema nigde - kaže direktor ustanove Elijas Rebronja.

Gradonačelnik Nihat Biševac s ponosom ističe da kultura u Novom Pazaru nije trošak, pa ovdašnja lokalna samouprava spada među one koje u Srbiji najviše izdvajaju za ovu oblast.

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić kaže:

- Ovaj grad postaje regionalni kulturni centar i svoje kapacitete unapređuje da bi bio još zanimljiviji za turiste. U ovako lepom ambijentu smo, nažalost, imali ruglo u građevinskom smislu, koje se ni u šta nije uklapalo, a namera nam je da od ovog parka napravimo svojevrsni muzej na otvorenom, pa da tradiciju spojimo sa modernim - zaključio je ministar Ljajić, podsećajući na to da je njegov resor u Novi Pazar, kroz razne projekte, dosad uložio čak 1,7 miliona evra.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede