NOVITET U MUZEJU U BELOJ CRKVI: Kupljena zvučna video instalacija "Na osami"

J. J. BALjAK

24. 09. 2020. u 17:15

STALNA postavka muzeja u Beloj Crkvi, koji funkcioniše u okviru Narodne biblioteke, bogatija je za zvučnu video instalaciju beogradske umetnice Anice Vučetić, pod nazivom "Na osami".

НОВИТЕТ У МУЗЕЈУ У БЕЛОЈ ЦРКВИ: Купљена звучна видео инсталација На осами

Foto: Narodni muzej Bela Crkva

Rad je kupljen zahvaljujući sredstvima dobijenim na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i potpuno se razlikuje od ostatka izložbenog materijala.

Kustos muzeja Igor Vokoun ističe da ta ustanova kulture prati promene u društvu i na umetničkoj sceni, te da su ovom instalacijom želeli da daju novu dimenziju svojoj stalnoj postavci.

-Naša likovna zbirka broji oko 300 predmeta, uglavnom slika na platnu, crteža na papiru, raznih akvarela i skulptura. Želeli smo da posetiocima pružimo nešto novo, drugačije. Zato smo uz podršku resornog sekretarijata nabavili neophodnu tehničku opremu i otkupili ovu manju instalaciju, koja prikazuje kućicu na osami – pojašnjava Vokoun.

Publika će moći da primeti da je slika defokusirana, da podrhtava i da se prikazuju različiti kadrovi, što, prema rečima autorke, prikazuje napor posmatrača da formira celovitu sliku o predmetu svog posmatranja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća