ZAVIČAJNA NEDELJA: Izložba nagrađenih dečijih radova u Lapovu

Z. Gligorijević

23. 09. 2020. u 13:17

S OBZIROM na to da „Zavičajna nedelja“, koja se održava povodom Dana opštine Lapovo, 17. marta, nije mogla biti organizovana zbog pandemija kovida-19 i vanrednog stanja, kulturno-turistički centar "Stefan Nemanja" u Lapovu danas je organizovao izložbu nagrađenih dečijih radova, pristiglih na likovni konkurs "Zavičajni krajolici".

ЗАВИЧАЈНА НЕДЕЉА: Изложба награђених дечијих радова у Лапову

Foto: KTC Lapovo

U kategoriji od prvog do četvrtog razreda OŠ "Svetozar Marković" Ružica Anđelković, učenica trećeg razreda osvojila je prvo mesto, Snežana Zdravković drugo, a Ana Radosavljević treće mesto. U kategoriji od petog do osmog razreda, najbolji je crtež Nine Stojčić, drugu nagradu osvojila je Julija Gligorić, a treću Dragica Vučković.

U kategoriji učenika srednje škole, pobedila je Nikolina Dekić, druga je Anđela Tošić, a treća Katarina Nikolić.

- U okviru "Zavičajne nedelje", u kojoj učestvuju sve ustanove i organizacije kako bi na što bolji način iskazali ljubav prema mestu u kome su pustili prve korake, progovorili, pronašli prve prijatelje i prve ljubavi, kroz izložbu LK "Svetost", predstavljanje knjiga domaćih autora, fudbalske utakmice, folklor i druge programe, Lapovci neguju ljubav prema zavičaju i poštovanje prema ljudima koji su svojim radom i stvaralaštvom učinili jedno malo Lapovo velikim. Uostalom, nijedna stvar ne čini neko mesto velikim, već ljudi koji žive u njemu i koji su svojim radom i trudom doprineli da se njihovi meštani ponose njime – ocenila je direktorka KTC "Stefan Nemanja" Dejana Banković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)