PARAĆINCI NE DAJU KATASTAR: Opštinsko veće tokom prve sednice u novom sazivu pisali Republičkom geodetskom zavodu

Z. RAŠIĆ

19. 09. 2020. u 11:00

VEĆ tokom prve sednice novog saziva Opštinskog veća, članovi vlade grada na Crnici su razmatrali dopis načelnika paraćinske Službe za katastar nepokretnosti Nadežde Milenović.

ПАРАЋИНЦИ  НЕ ДАЈУ КАТАСТАР: Општинско веће током прве седнице у новом сазиву писали Републичком геодетском заводу

Foto: Z. Rašić

Kako je navedeno, a sve su dodatno pojasnili predsednik Opštine Vladimir Milićević i većnik Dejan Šuvalija, Republički geodetski zavod je pripremio nacrt novog Pravilnika o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u RGZ, prema kojem će se sedište Službe za katastar nepokretnosti (SKN) za područja Ćuprije, Paraćina i Despotovca nalaziti u Ćupriji.

MINISTARSTVO

ZAKLjUČAK Opštinskog veća u Paraćinu, povodom predloga novog pravilnika RGZ - osim toj republičkoj instituciji - prosleđen je i Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, od kojeg se zahteva da razmotri primedbe i obavesti ih o preduzetim radnjama...

To znači da, novom sistematizacijom, SKN u Paraćinu gubi status službe - iako ima dvostruko veći broj katastarskih opština od Ćuprije. Zato na Crnici žele da zadrži Službu katastra, smatraju da je to i u interesu građana, pa je Veće donelo zaključak kojim se Republičkom geodetskom zavodu upućuje primedba na nacrt njihovog novog pravilnika.

Između ostalog je navedeno i to da je predviđen broj službenika u Paraćinu deset, a u Ćupriji 16, te da nije naveden kriterijum na osnovu kojeg je predložen ovakav način uređenja i sistematizacije. Pritom, površina paraćinske opštine je 542 kvadratna kilometra, a one u Ćupriji "samo" 287.

KADROVSKE PROMENE

NOVI saziv SO u Paraćinu, razrešio je direktora Zavičajnog muzeja Branislava Jovanovića, koji je ranije izabran za člana Opštinskog veća i za njegovog naslednika u statusu vršioca dužnosti imenovao Tijanu Pešić. Umesto Aleksandre Stojanović, na čelu JP "Poslovni centar" biće Branislav Perić, a do kadrovskih promena je došlo na predlog SPS - koalicionog partnera SNS u novoj opštinskoj vlasti.

Razrešen je i načelnik Opštinske uprave za investicije i održivi razvoj Vojislav Vasić koji je podneo ostavku.

- Donošenjem predloženog Pravilnika bi bila povređena načela efikasnosti i ekonomičnosti upravnog postupka. S obzirom na umanjen broj radnika i predviđenu kadrovsku strukturu, proglašenje organizacionog sedišta u Ćupriji predstavljao bi veliki gubitak za paraćinsku opštinu - navedeno je na kraju Zaključka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!