SELO SE UJEDINILO DA ĐINA OZDRAVI: Žitelji Sivca se uključili u bitku za oporavak svoje male sugrađanke, koja se leči od encefalitisa

Z. Rajić

17. 09. 2020. u 15:20

Žitelji Sivca, sela u opštini Kula, digli su se na noge da pomognu svojoj maloj sugrađanki Đini Zejak (2), koja se leči od posledica encefalitisa (zapaljenja mozga), od čega je obolela kad je imala svega dva meseca i nedelju dana.

СЕЛО СЕ УЈЕДИНИЛО ДА ЂИНА ОЗДРАВИ: Житељи Сивца се укључили у битку за опоравак своје мале суграђанке, која се лечи од енцефалитиса

Foto: Privatna arhiva

Majka Ana i otac Nikola, finansijski iscrpljeni posle godinu i po borbe za oporavak svog deteta, obratili su se za pomoć putem fondacije "Budi human" Aleksandra Šapića, i odmah po dobijanju brojeva za slanje SMS, kao i računa za uplatu priloga, naišli na neočekivano veliki odziv, pre svega u Sivcu, a potom i u kulskoj opštini i šire.

Đina je provela tri meseca u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, posle čega je nastavljena bitka za njeno ozdravljenje odlascima na preglede kod neurologa i oftalmologa, tretmane kod defektologa-logopeda i fizikalnu terapiju.

Devojčica zbog posledica encefalitisa ne može da hoda i sedi, ne rotira se i ne priča.

DRUGI ROĐENDAN

Narednih dana će za pomoć Đini biti organizovani koncerti, stendap veče i bazar rukotvorina u Sivcu i teniski turnir i atletska trka u Kuli. Ona je juče proslavila drugi rođendan, a uveče je u lokalu u Sivcu organizovana humanitarna žurka.

- Sa fondacijom "Budi human" sklopili smo ugovor na dve godine. Za to vreme za Đinino lečenje biće nam potrebno oko tri miliona dinara. Zahvalni smo do neba za ogromnu podršku koju smo dobili da to obezbedimo - kaže majka Ana.

Sivčani su pokazali da svako može da pomogne. Kutije za priloge su osvanule u Sivcu i okolnim naseljima, kao i u Subotici, Vrbasu, Bačkoj Topoli i Bajinoj Bašti. Organizovane su brojne prodaje, a najavljena je i licitacija za dres Partizanovog golgetera Saše Ilića. Proslavljeni košarkaš Darko Miličić je sa svoje plantaže u blizini Sivca prodavao gajbe jabuka za po dve SMS poruke (jedna 200 dinara) za Đinu. Za njeno ozdravljenje su uplaćeni i prihodi od košenja trave, radova na njivama, uslužnog klanja... U akciju su se uključili i frizerski saloni, auto-servisi, cvećare, poslastičarnice i igraonice. Vlasnik šampionskog konja obećao je da će nagrada koju osvoji njegov ljubimac u sledećoj trci biti namenjena za Đinino lečenje. Jedna slavljenica je ovih dana zamolila da joj se, umesto poklonima, rođendan čestita slanjem SMS 859 na 3030 - za Đinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna