OBIJENA CRKVA POKROVA PRESVETE BOGORODICE: Poseta Dalibora Jevtića, ministra za zajednice i povratak

D.Zečević

15. 09. 2020. u 18:38

MINISTAR za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić, obišao je obijenu Crkvu Pokrova Presvete Bogorodice u Babinom Mostu kod Obilića.

ОБИЈЕНА ЦРКВА ПОКРОВА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ: Посета Далибора Јевтића, министра за заједнице и повратак

Foto: Novosti

-Veoma sam uznemiren vešću da je Crkva Pokrova Presvete Bogorodice jutros obijena. Crkve i manastiri su svetinje kojima se ponosimo i upravo zato najoštrije osuđujem jutrošnji incidet”, kazao je.

Saradnici ministra Jevtića su prilikom današnje posete na licu mesta zatekli policijsku ekipu na čelu sa komandirom i timom forenzičara iz Prištine.

Po navodima meštana ova crkva je do sada obijana u pet navrata, a sigurnosne kamere su ovoga puta zabeležile provalu dve neidentifikovane osobe.

Foto: Novosti

-Oni koji pljačkaju ili na bilo koji drugi način oštećuju verske objekte, moraju znati da time čine ogromnu štetu svima koji se zalažu za multietništvo, toleranciju i suživot na Kosovu. Upravo na ovakvim primerima nadležne institucije moraju dokazati svoju efikasnost i pokazati da niko i nikada neće biti iznad zakona. Zato i ovoga puta pozivam nadležne da ovaj ovaj incident rasvetle i obezbede adekvatnu zaštitu svih verskih objekata na Kosovu - istakao je ministar Jevtić.

Foto: Novosti

Inače,u Babinom Mostu kod Obilića, sem ovog od početka godine desilo se još nekoliko bezbednosnih incidenata u kojima su meta napadača bili Srbi i njihova imovina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)