PUBLIKA UGLAVNOM POŠTUJE MERE: Kraljevčani se uželeli kulturnih i sportskih manifestacija

G. Ćirović

09. 09. 2020. u 13:56

POSTEPENO popuštanje restriktivnih epidemioloških mera koje je omogućilo da bioskopi, pozorišta, muzeji, kulturni centri i ustanove posle pet i po meseci otvore svoja vrata za posetioce, pokazalo je da su se Kraljevčani više nego uželeli kulturnih, ali i sportskih manifestacija u svom gradu.

ПУБЛИКА УГЛАВНОМ ПОШТУЈЕ МЕРЕ: Краљевчани се ужелели културних и спортских манифестација

Foto: KC Ribnica

Za premijeru predstave „Glasine“ kojom je otvorena 71. sezona u kraljevačkom pozorištu vladalo je veliko interesovanje, ali zbog redukovanog broja mesta u sali, ulaznica nije bilo u slobodnoj prodaji. Za reprizu ove komedije traži se karta više, kao i za ostale predstave na repertoaru kraljevačkog pozorišta, uz obavezno poštovanje svih epidemioloških mera i preporuka.

Foto: KC Ribnica

Filmski festival „Slobodna zona“ takođe je privukao pažnju Kraljevčana. U organizaciji ovdašnjeg Kulturnog centra Ribnica, projekcije filmova održavaju se svake večeri u dvorištu takozvane Francuske kuće.

- Imamo po dvadesetak gledalaca po projekciji, što je nekako i raspoloživ kapacitet u skladu sa epidemiološkim merama. Publika je discipilnovana, poštuje se međusobni razmak tako da sve protiče bez problema – kaže Marija Grabovac iѕ KC Ribnica.

Iako po malo stidljivo, publika se vraća i u bioskop Multimedijalnog centra „Kvart“ gde su takođe preduzete sve epidemiološke mere što je potvrdila i kontrola stručnih službi Zavoda za javno zdravlje.

- Šest meseci nismo radili i to je svakako ostavilo trag. Nismo nezadovoljni brojem posetilaca u prvih sedam dana, a najvažnije je da se svi pridržavaju propisanih mera – kaže Đorđe Vuksanović iz bioskopa „Kvart“.

S druge strane, stadioni i sportske dvorane još nisu otvorili svoje kapije za publiku.

Foto: G. Šljivić

Ljubitelji sporta ipak se na različite načine dovijaju kako bi uživo pogledali neku utakmicu. Tako se grupa od stotinak najzagriženijih navijača FK Sloga minulog vikenda okupila na brdu poviše gradskog stadiona i odatle posmatrala meč svojih ljubimaca protiv Žarkova, bez zaštitnih maski i socijalne distance.

- Ja sam osedeo na ovom stadionu i mnogo mi nedostaju utakmice – kaže jedan sredovečni Kraljevčanin.

- Eto, bar da sa ove razdaljine podržimo našu Slogu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna