KILOMETRI ZA MIU: Vladan Vurgedija na pešačkom maratonu za pomoć i lečenje četvorogodišnjakinje iz Paraćina

Z. Gligorijević

02. 09. 2020. u 20:00

VLADAN Vugdelija će u okviru humanitarne akcije ‘’Kilometri za Miu’’ u petak, 4. septembra u 7 časova krenuti na pešački maraton od njegove rodne Resavice do Paraćina. Cilj akcije je animiranje javnosti za prikupljanje pomoći za lečenje njegove sugrađanke, četvorogodišnje Mie Žikić iz Paraćina.

КИЛОМЕТРИ ЗА МИУ: Владан Вургедија на пешачком маратону за помоћ и лечење четворогодишњакиње из Параћина

Foto Privatna arhiva

Njena jedina šansa da prohoda je operacija u Turskoj za koju je potrebno još nešto manje od 3 miliona dinara. Cilj akcije je i da skrene pažnju na probleme sa kojima se susreće ne samo Mia, već, nažalost, i stotine druge dece u Srbiji.

- Svakog dana na televiziji, a pogotovu na društvenom mrežama, vidimo na desetine apela za pomoć u lečenju i, nažalost, uglavnom se radi o bolesnoj deci. Verujem da nema nikoga koga te priče nisu dotakle, pogotovu ko makar na trenutak pokuša da se stavi u poziciju te dece i njihovih roditelja.

Zamislite da od rođenja živite u bolnici, da su vam drugari lekari i medicinske sestre a ne vaši vršnjaci, da nikad niste hodali, potrčali, šutnuli loptu, sve one stvari koje mi uzimamo zdravo za gotovo – napisao je Vugdelija u meilu koji je poslao našoj redakciji i pozvao humane ljude da slanjem SMS poruke sa tekstom 608 na broj 3030 simbolično kupe kilometre ovog maratona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!