JUGOREMEDIJA DEFINITIVNO PRODATA KOMPANIJI "PROJECT ONE"

B.G.

02. 09. 2020. u 14:47

NAKON što je Privredni sud u Zrenjaninu odbio prigovore konkurentskih kompanija "Birgim grupa" i "Led vision stile", koje su ponudile manje novca, Fabrika lekova „Jugoremedija" prodata je kompaniji "Project one", za 362 miliona dinara, naglasio je stečajni upravnik Radovan Savić, uz napomenu da za javnost ostaje nepoznata namera kupca o budućim planovima i hoće li se obnoviti proizvodnja lekova u ovom, nekadašnjem farmaceutskom gigantu.

ЈУГОРЕМЕДИЈА ДЕФИНИТИВНО ПРОДАТА КОМПАНИЈИ  ПРОЈЕЦТ ОНЕ

Foto: Novosti

Prema njegovim rečima, potpisivanju ugovora o kupoprodaji, prethodiće  potvrda o koncentraciji koju kupac treba da pribavi od Komisije za zaštitu konkurencije, a zatim sledi isplata cene po ugovoru, nakon čega će stečajni sudija obustaviti postupak i formirati stečajnu masu iz koje će biti isplaćivani poverioci, uz napomenu da u imovinu koja je prodata ne ulazi deo fabrike u Nišu, kao i još neke parnice koje su u toku.


Inače najveći poverilac „Jugoremedije" u stečaju,  investicioni fond APS holding,koji je vlasnik firme „Project One", preuzeo je oko 10 miliona evra potraživanja od Hipo Alpe Adria banke, prema rečima stečajnog upravnika,ukupno potraživanje radnika, je oko milion evra.

STEČAJ OD 2012.GODINE


Stečajni postupak, koji je podnela Hipo Alpe Adrija banka, pokrenut je 27.decembra 2012. godine, uz konstataciju da je račun dužnika bio u neprekidnoj blokadi 367 dana i da "Jugoremedija" nije bila u mogućnosti da ispunjava obaveze prema poveriocu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili