POBOLJŠANJE EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE U KIKINDI: Tri dana bez novozaraženih, ublažavaju se mere

R.Š.

28. 08. 2020. u 15:43

EPIDEMIOLOŠKA situacija u Kikindi značajno je poboljšana, pa poslednja tri dana nije registrovana ni jedna novozaražena osoba korona virusom. Čak je oporavljen i pacijent od 71. godine, jedini koji je bio na respiratoru u Opštoj bolnici, i sada diše bez mehaničke ventilacije, a stanje mu je stabilno.

ПОБОЉШАЊЕ ЕПИДЕМИОЛОШКЕ СИТУАЦИЈЕ У КИКИНДИ: Три дана без новозаражених, ублажавају се мере

Foto: R. Šegrt

Zbog ovih poboljšanja, Gradski štab za vanredne situacije doneo je odluku o popuštanju mera, pa će tako bašte ugostiteljskih objekata petkom i subotom moći da rade do sat iza ponoći, a ostalim danima kao i do sada do 23 sata. U trgovinskim objektima površine 600 kvadratnih metara, ubuduće može da bude 80 kupaca. Sahranama sada može da prisustvuje do 50 osoba.

- Pred početak nove školske godine, naložena je dezinfekcija školskih dvorišta i terena. To će početi od ponedeljka u gradu i selima. Obezbeđena je određena količina sredstava za dezinfekciju. Školske sale i dalje se neće koristiti – saopštio je Miroslav Dučić, zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)