MUŠKARAC OD 37. GODINA IZ IĐOŠA PREMINUO OD KORONE: Bolovao i od karcinoma

R. Š.

11. 08. 2020. u 14:59

MUŠKARAC od 37 godina iz Iđoša kod Kikinde preminuo je u Opštoj bolnici u tom gradu od posledica korona virusa.

МУШКАРАЦ ОД 37. ГОДИНА ИЗ ИЂОША ПРЕМИНУО ОД КОРОНЕ: Боловао и од карцинома

Foto: R. Šegrt

On je najmlađa i zvanično osma žrtva kovida 19 u ovom gradu mada viris nije bio jedino teško oboljenje koje je imao. Naime, ovaj pacijent je bolovao od karcinoma testisa u poodmakloj fazi, tako da je virus samo otežao njegovo teško zdravstveno stanje.

- Ovaj pacijent je imao metastaze karcionoma na plućima tako da prognoze lečenja nisu bile dobre. Kovid je dodatno pogoršao njegovo opšte stanje i ubrzao fatalan ishod – izjavio je dr Mirko Stojisavljević, direktor Opšte bolnice u Kikindi.

Od marta je od posledica korona virusa preminulo osmoro pacijenata, od kojih su svi, sem mladog Iđošanina, imali više od 60 godina. Svi pacijenti imali su i druga teška hronična oboljenja.

Inače, epidemiološka situacija u Kikindi se poboljšala u odnosu na prethodnu nedelju.

Na lečenju u bolnici sada seje 15 pacijenata, što je skoro duplo manje nego pre deset dana.

Na Internom odeljenju leči se 12, a na Infektivnom troje pacijenata. Po rečima dr Stojisavljevića svi su u stabilnom stanju. Manje je i pacijenata koji se zbog simptoma javljaju u kovid ambulantu bolnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)