SLAVICA JE HEROJ U DOBA KORONE: Preuzela brigu o dvogodišnjoj komšinici kojoj je cela porodica zaražena virusom

V. Mitrić

26. 08. 2020. u 23:33

SLAVICA Milovanović iz Runjana, kod Loznice, odlučila je, bez razmišljanja, da prihvati svu brigu od dvogodišnjoj devojčici, iz komšiluka, čiji su oba roditelja inficirama korona virusom.

СЛАВИЦА ЈЕ ХЕРОЈ У ДОБА КОРОНЕ: Преузела бригу о двогодишњој комшиници којој је цела породица заражена вирусом

Foto: V. Mitrić

Slavica radi u  italijanskoj firmi „Vali“, koja se bavi proizvodnjom čarapa. Odlučila je da godišnji odmor posveti devojčici, čiji su roditelji, ali i bake i deke, takođe, zaraženi opakim virusom. Devojčica se, u svim tim nevoljama, razbolela, pa je morala na bolničko lečenje, gde nad njom, pored osoblja, neprestano, kao rođena majka, bdi ova divna žena, inače majke tri kćerke.

- Slavica je istinska heroina naših dana, svetao primer, uzor i povod mnogima da razmisle kako se ponašaju u životu – kaže  Voja Miletić, koji se, nedavno, oporavio od korona virusa. Svi u porodici, familiji i kraju posnosni smo na Slavicu, jer bi to, u današnjem vremenu, malo ko učinio.Mene je, dok sam bio bolestan od korone, obradovala moja unuka Lena, koja je rekla, ocu i majci, da hoće da proda igračke kako bi bilo para za dedino lečenje.Eto „koreni“ su takvi u ovom kraju, Jadru, Vukovom zavičaju.

Slavica je poreklom, po majci iz porice Blagojević iz Runjana, a po ocu iz Jerinića, iz Klubaca, a udata je u Milovanoviće u Runjane, kojima je, i do sada, dala važan pečat humanosti, sloge, patrijahalnog poštovanja i uvažavanja.Njena majka Cica i tetka Milena i ujak Mišo, bili su najomiljenije u selu među mališanima... 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!