POVRATAK U REDOVAN REŽIM RADA: Opšta bolnica "Studenica" izlazi iz kovid sistema

G. Ćirović

26. 08. 2020. u 15:43

OPŠTA bolnica „Studenica“ u Kraljevu polako izlazi iz kovid sistema tako da je u utorak 11 pacijenata prebačeno sa Internog na Infektivno odeljenje opremljenog tako da će sada svaki pacijent biti u mogućnosti da odmah ima kiseoničku terapiju.

ПОВРАТАК У РЕДОВАН РЕЖИМ РАДА: Општа болница Студеница излази из ковид система

Foto: Goran Šljivić

Uvedeni su gasovi i na hematologiji, završavaju se radovi na Internom odeljenju, kao i na neurologiji. Sve radimo u cilju vraćanja naše bolnice u redovan režim rada, ali i da istovremeno budemo potpuno spremni za eventualni novi talas epidemije.

NA ODELjENjU 11 PACIJENATA

NA Infektivnom odeljenju OB „Studenica“, prema rečima načelnika dr Milana Parezanovića, trenutno je smešteno 11 kovid pacijenata.

- To su srednje teški i teški bolesnicim svi sa upalom pluća. Lakše bolesnike upućujemo na ambulantno lečenje u kućnim uslovima – kaže dr Parezanović. - Broj pregleda u našoj kovid ambulanti se kreće od 20 do najviše 40 dnevno, većina je kontrolnog karaktera, a oko desetak je prvih pregleda. To je sasvim podnošljivo.

Ovo je u sredu izjavio dr Zoran Mrvić, direktor Opšte bonice „Studenica“ u Kraljevu. On je naglasio i da je od početka epidemije u ovoj ustanovi hospitalizovano ukupno 463 kovid pacijenata, od kojih 333 od juna i drugog naleta korona virusa.

- Kulminacija je bila oko 10. jula kada su, istovremenom hospitalizacijom 110 pacijenata, svi kapaciteti bili popunjeni. Zahvaljujući odličnoj saradnji sa tercijalnim ustanovama uspeli smo da iznesemo to veliko opterećenje. Ukupan broj pregledanih pacijenata u našoj kovid ambulanti je 2.507, od kojih 1.891 od juna – dodao je dr Mrvić. - U Kraljevu je do sada uzeto 7.675 uzoraka za PCR testove, a od toga je bilo pozitivo 1.376.

On je naglasio i da je radu ovdašnje kovid bolnice učestvovalo više od dve stotine lekara, medicinskih sestara i tehničara, kao i nemedicinskog osoblja. 

Foto: Goran Šljivić

- Broj zaraženih među našim osobljem se menjao, najviše je istovremeno bilo 37 obolelih i 15-16 u izolaciji. Među zaposlenima trenutno imamo 14 obolelih i četvoro u izolaciji, od toga je jedan lekar, 12 medicinskih sestara i jedan nemedicinski radnik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave