KONSTITUISAN PARLAMENT U NOVOJ VAROŠI: Branko Popović (SNS) novi predsednik Skupštine, SPS u opoziciji

A. Rovčanin

17. 08. 2020. u 20:35

DOKTOR Branko Popović, novi je predsednik Skupštine opštine Nova Varoš, dok će njegov zamenik naredne četiri godine biti privatni preduzetnik Radomir Matović.

КОНСТИТУИСАН ПАРЛАМЕНТ У НОВОЈ ВАРОШИ: Бранко Поповић (СНС) нови председник Скупштине, СПС у опозицији

Foto: A. Rovčanin

Oni su kandidati sa izborne liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ koja je na junskim izborima u gradu na padinama Zlatara osvojila 16 odbornika i ima apsolutnu većinu u novom sazivu Skupštine opštine. Funkciju sekretara skupštine i u naredne četiri godine obavljaće Danijela Popadić.

U klupama Skupštine opštine Nova Varoš je 27 odborničkih mesta, a svoje predstavnike imaće ukupno šest izbornih lista. Opoziciju tokom naredne četiri godine činiće Socijalistička partija Srbije i GG „Dimitrije Paunović – Opstanak – Zato što možemo bolje“ koji imaju po četiri odbornika, a po jednog GG „Za bolju Novu Varoš, Nikola Jelić“, Zdrava Srbija Milana Stamatovića i izborna lista pod nazivom „Srpska narodna partija – Dušan Matović“.

Novi predsednik Skupštine opštine Branko Popović je rekao da će već narednih dana biti zakazana nova sednica, na kojoj će biti izabrani ostali izvršni organi vlasti, predsednik opštine, zamenik predsednika opštine, kao i članovi opštinskog veća, ali neka stalna i posebna radna tela.

Foto: A. Rovčanin

- Što se tiče opozicije, njeni poslovi i jesu da kritikuje vlast, naš cilj i zadatak vladajuće koalicije da ostvari program koji je iznet pred građanima u predizbornom periodu, i taj program je dobio većinu glasova naših građana, preko 50% lista „Aleksandar Vučić za našu decu“ dobila u Novoj Varoši. Imamo jednu većinu od 16 odbornika, 11 odbornika opozicije uvažavamo sve njihove sugestije, predloge, pitanja i da ih naravno ugradimo u neka naša rešenja, kako bi poboljšali kvalitet života naših sugrađana - istakao je Branko Popović.

Zbog epidemije korone, konstitutivna sednica novog saziva Skupštine opštine Nova Varoš održana je danas u velikoj sali Doma kulture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!