OLUJA, GRAD, PROVALA OBLAKA: Nezapamćeno nevreme u lozničkom kraju

V. Mitrić

14. 08. 2020. u 23:40

NEZAPAMĆENO nevreme, u petak oko 21.30 časova, zahvatilo je Loznicu i okolinu, posebno krajeve oko reka Jadra i Drine, praćeno strahovitom olujom, provalom oblaka i gradom.

ОЛУЈА, ГРАД, ПРОВАЛА ОБЛАКА: Незапамћено невреме у лозничком крају

V.Mitrić

Oluja je bila takve siline da je, potpuno, skinula krov sa Auto servisa, koji se nalazi uz hotel firme „Stobeks“, kraj magistralnom druma Loznica-Šabac, na samom ulasku u središte grada.Limena i metalna konstrukcija sa krova, prema svedočanstvima očevidaca, letela je skoro 3OO metara.U tom naletu srušen je veliki elektrilni stub od ulične rasvete.Gomile lima ostale su, kako se naša ekipa  „Novosti“ uverila na  mestu događaja, na nekoliko gomila, među kojima su i one sa druge strane magistralnog puta!

V.Mitrić

- Bilo je kao u filmu, lim je leteo, zgužvan u gomili, kao da ima krila -svedočili su nam očevici, koji su, srećom, sve to gledali sa bezbedne daljine iz okolnih kuća ili hotela . Samo se čulo snažno strujanje vetra, uz kišu, i prasak kada se sav tovar lima i metala spuštao na zemlju.Ne daj Bože da se neko tu našao, ne bi glavu sačuvao.Sreća je što sve to nije udarilo na nekoga ko je išao drumom.

V.Mitrić


Grad je tukao petnaestak minuta, veličine lešnika.Mnogi ovdašnji putevi pretvoreni su u rečicce, a potoci u reke poput Jadra.Nema rizika od poplava, pošto je kiša stala posle četrdesetak minuta.Kolike su štet u kraju znaće se tek kad ekipe za procenu izađu na teren.
- Ovo je jako loše za malinu i kupinu, čija je berba u toku, ali za kukuruz u ovoj fazi razvoja -kaže Tomo Stepanić, domaćin iz Runjana, kod Loznice.

V.Mitrić


Saobraćaj na putu Šabac Loznica bio je zatvoren vrlo kratko, do sa njega nisu  uklonjene naslage lima i metala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOČVARNA PODRUČJA: Bogatstvo i ugroženost