POBOLJŠAVA SE EPIDEMIOLOŠKO STANJE: Vranje otvara pijace, bazeni i dalje na čekanju

D. RISTIĆ

06. 08. 2020. u 15:39

VRANjANCI će ovog vikenda moći da pazare na gradskim pijacama, ali će na otvaranje bazena morati još da pričekaju.

ПОБОЉШАВА СЕ ЕПИДЕМИОЛОШКО СТАЊЕ: Врање отвара пијаце, базени и даље на чекању

Foto: D. Ristić

Gradski štab za vanredne situacije u Vranju doneo je odluku o ponovnom otvaranju zelenih pijaca. Odluka podrazumeva obavezno poštovanje svih preventivnih mera zaštite, što znači da će i prodavci i kupci biti u obavezi da nose zaštitne maske i rukavice. Poštovanje ovih mera kontrolisaće zaposleni u “Komradu”, Komunalnoj policiji i Komunalnoj inspekciji.

Ipak, tri otvorena bazena na teritoriji grada još neće moći da prime kupače željne osveženja. Kako navodi izvor „Novosti“ iz lokalnog kriznog štaba, pijaca je, ipak, „životna potreba“, što se ne može reći i za bazene.

- Pratimo svakodnevno sve parametre epidemiološke situacije u gradu i čim budu osetno povoljniji, daćemo i zeleno svetlo za otvaranje bazena – navodi naš sagovornik.

Najpopularniji otvoreni bazen u okrugu, onaj u Vladičinom Hanu, dobio je dozvolu lokalnih vlasti da svoja vrata za kupače otvori od 1. avgusta, svakako uz poštovanje epidemioloških preventivnih mera. U renoviranje i opremanje hanska opština je uložila preko 15 miliona dinara, što je ovaj objekat učinilo još popularnijim za posetioce.

Bazen u Vladičinom Hanu radi od 1. avgusta

Otkako je otvoren, hanski bazen je pun kupača iz Vranja, ali i Leskovca, Surdulice, Bujanovca, Trgovišta, Vlasotinca i drugih mesta sa juga Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna