KORONA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: Nova žrtva virusa, od početka epidemije preminulo desetoro

M. B.

31. 07. 2020. u 20:38

PREMINULA je, nažalost, još jedna osoba u Rudničko-takovskom kraju, potvrđena pozitivno na kovid-19 starosti 69 godina.

КОРОНА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Нова жртва вируса, од почетка епидемије преминуло десеторо

Foto

Od početka epidemije u martu, ukupno zaraženo 150, desetoro preminulo.

Po do sada pristiglim rezultatima testiranih, kod još jedne osobe je potvrđeno prisustvo korona virusa – zvanični su današnji podaci.

Statistika epidemije u ovom kraju zvanično se deli na dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, po zvaničnim podacima, izlečeni. U drugom „piku“ od polovine juna do danas, od kovida-19 obolelo je 90 lica, uz pet smrtnih ishoda, izlečeno je 34, troje ih leči Klinički centar u Kragujevcu, desetoro milanovačka Opšta bolnica, ostalih 38 sa lakšom kliničkom slikom, i njihovi kontakti, su u kućnoj izolaciji.

- U Kovid ambulanti Doma zdravlja juče je pregledano 60 pacijenata, uzorkovana krv za 30 laboratorijskih analiza, uzeto devet nazofaringealnih briseva, urađeno 25 seroloških testova, 12 rentgenskih snimaka pluća, hospitalizovane su tro osobe, dve u Opštoj bolnici u ovom gradu, jedna u Opštoj bolnici u Čačku - izjavio je dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.
                                        

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere