NOVI KONKURS U AVGUSTU: Kraljevo sufinansira investicione projekte u stambenim zgradama

G. ĆIROVIĆ

29. 07. 2020. u 09:33

IAKO je kraljevačka lokalna samouprava i ove godine iz vlastite kase izdvojila 10 miliona dinara za sufinansiranje do 50 odsto vrednosti investicionih projekata u stambenim zgradama, u gradu na Ibru je po nedavnom konkursu - od 17 prijavljenih - samo devet zgrada dobilo sredstva.

НОВИ КОНКУРС У АВГУСТУ: Краљево суфинансира инвестиционе пројекте у стамбеним зградама

Foto G. Šljivić

S obzirom na to da je čak 5,2 miliona dinara za ovu namenu tako ostalo neraspoređeno, Gradsko veće je odlučilo da raspiše još jedan konkurs.

- Određeni broj stambenih zajednica je predao zahteve posle predviđenog roka, ali su imale pripremljenu projektno-tehničku dokumentaciju i dovoljno sredstava na svojim računima, pa će konkurs biti repriziran - kaže gradonačelnik dr Predrag Terzić. - Neke od tih stambenih zajednica su se, pored sredstava koja su prikupili stanari, i kreditno zadužile da bi sakupile iznos od 50 odsto ukupne investicije, pa im ovim izlazimo u susret. Taj novi konkurs se završava 19. avgusta, potom sledi zaključivanje ugovora i ja sam uveren u to da će tokom ove građevinske sezone biti dovoljno vremena da se obave svi planirani poslovi. Pritom, lokalna samouprava će učiniti sve da do 30. novembra isplati svoj deo učešća u svakom od ovih projekata.

Prvi čovek Kraljeva najavljuje i to da će sa ovakvom praksom biti nastavljeno i narednih godina, da bi sve stambene zajednice mogle da rekonstruišu svoje zgrade u skladu sa principima energetske efikasnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!