RUGLO: Ovako danas izgleda "Bambilend", projekat Marka Miloševića

D. NOVKOVIĆ

28. 07. 2020. u 13:15

NEKADA atraktivni zabavno-sportski kompleks "Bambi park" u Požarevcu danas je pravo ruglo grada.

РУГЛО: Овако данас изгледа Бамбиленд, пројекат Марка Милошевића

Foto promo

Otvoren 1999. godine, poznatiji kao "Bambilend" , izgrađen je na površini od 2,5 hektara, sredstvima koncerna "Bambi" i firme "Madona" Marka Miloševića, sina nekadašnjeg predsednika SR Jugoslavije i Srbije Slobodana Miloševića. Da bi uredio ovaj kompleks, Grad je spreman da od Miloševića otkupi njegovih 60 ari, ali on do sada na ponudu nije odgovorio.

Ovo nije prvi put da se pominje mogućnost otkupa Miloševićevog dela. Trenutna cena nije poznata, ali se ranije spominjalo 18 miliona dinara, kao procena Poreske uprave. Grad je u više navrata, preko medija, iskazao želju za otkupom, ali druga strana nije reagovala. Sve je i dalje u statusu kvo.

Srbiju napustio 2000. GODINE


MARKO Milošević (na slici) je Srbiju napustio 7. oktobra 2000. i otišao u Rusiju, gde je šest godina kasnije dobio politički azil. On u Požarevcu poseduje kuću u Nemanjinoj ulici, u kojoj danas žive njegov sin i bivša supruga. Kuća se nalazi odmah pored kuće njegovih pokojnih roditelja, u kojoj godinama niko ne boravi i u čijem su dvorištu oboje sahranjeni.

Deo koji je pripadao "Bambiju" grad je prethodnih godina razmenom uspeo da preuzme, jer je koncernu zauzvrat ustupio zemljište pored njegovih pogona u Ulici Đure Đakovića. Kada je reč o Markovom delu, površine 60 ari, koji mu je poklonila tadašnja Opština Požarevac - Grad je voljan da ga otkupi, ali Milošević do sada nije reagovao na ponudu. Po rečima Saše Valjarevića, gradskog menadžera, u planu je bilo uređenje celog kompleksa, ali je pandemija sve poremetila i odložila.

Saša Valjarević, gradski menadžer, Foto D.N.

- Prema usvojenom Generalnom urbanističkom planu 1, na tom prostoru planiramo gradnju sportsko-rekreacionog kompleksa - kaže Valjarević za "Novosti". - Sve je, međutim, stalo zbog pandemije i čekaju se neka bolja vremena. Jedino što sada možemo, a to smo uradili i prošle godine, jeste da, u okviru javnih radova, pokosimo travu na celom kompleksu i zbog izgleda tog dela grada i zbog bezbednosti prolaznika.

Naš sagovornik tvrdi da je grad spreman za pregovore sa Markom Miloševićem, ukoliko bi se on javio i bio voljan za dogovor.

Ruinirano Markov deo "Bambi parka", Foto D.N.

U delu koji je pripadao koncernu "Bambi", a koji se ne koristi od 2005. godine, nalazile su se drvene kućice, jedrenjak, sunčani sat, fontana, tobogan i kiosci. U Markovom delu, sa leve strane ulazne kapije, koji se takođe godinama ne koristi, nalaze se bazen, lavirint, vidikovac i tereni za ekstremne sportove. Svi ovi objekti, i u gradskom i u Markovom delu, godinama su propadali i danas su u potpunosti ruinirani, što zbog vandala, što zbog uticaja vremenskih nepogoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!