POZIVA SE NA UBISTVO: Lekarima u Knjaževcu prete smrću

V.Đ.

20. 07. 2020. u 16:39

LEKARIMA u Zdravstvenom centru u Knjaževcu, putem društvenih mreža, preti se smrću – potvrdio je, u pisanom saopštenju, dr Ivica Rakić, direktor te medicinske ustanove.

ПОЗИВА СЕ НА УБИСТВО: Лекарима у Књажевцу прете смрћу

Foto: ARhiva VN

- Ja nisam regaovao kada sam napadan, niti kada mi je uznemiravana porodica, slikana vozila i porodično domaćinstvo, jer sam smatrao da da je to deo posla,  svakog imenovanog lica na rukovodećem položaju u našem društvu – naveo je dr Rakić. 

– Ali, sada se na društvenim mrežama, u pojedninim komentarima, pozivalo čak i na ubistvo lekara.

Po rečima dr Rakića, medicinski radnici se svakodnevno bore za živote na desetine ugroženih, I to u trenutku kada se, kazao je, ‘’zdravstveni sistem suočava sa najtežom situacijom u svojoj istoriji’’.

- Pojedinci sebi daju za pravo da na tako brutalan i opasan način prete zdravstvenim radnicima, pozivajući na nasilje – nave je direktor ZC Knjaževac. – A, verujem da oni i ne razmišljaju da li će viruse odneti svojim ukućanima i zaraziti nekog od najmilijih. 

On kaže da se medicinari ne žale, jer im je, ističe, to posao, ali i naglašava da više neće tolerisati pretnje.

- Zdravstveni centar će ubuduće podnositi tužbe za svaku neistinu iznetu o njegovom funkcionisanju, za širenje panike među stanovništvom – precizirao je direktor Zdravstvenog centra u Knjaževcu.

Inače, svakoga dana u Zdravstvenom centru u Knjaževcu obavi se do 80 pregleda u tri kovid ambulante. Tokom jula uzrkovano je 125 pacijenata, od čega je 50 bilo pozitivno. 

- Čeka se 28 rezultata. Nažalost, u Kliničkom centru Niš dva naša sugrađana preminula su od posledica infekcije koronavirusom - saopštio je dr Rakić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)

SAKUPILI TRI TONE SMEĆA: Akcija „Čisto iz ljubavi“ Udruženja „Čepom do osmeha“, volontera i građana u Petrovaradinskoj industrijskoj zoni