POZIVA SE NA UBISTVO: Lekarima u Knjaževcu prete smrću

V.Đ.

20. 07. 2020. u 16:39

ПОЗИВА СЕ НА УБИСТВО: Лекарима у Књажевцу прете смрћу

Foto: ARhiva VN

LEKARIMA u Zdravstvenom centru u Knjaževcu, putem društvenih mreža, preti se smrću – potvrdio je, u pisanom saopštenju, dr Ivica Rakić, direktor te medicinske ustanove.

- Ja nisam regaovao kada sam napadan, niti kada mi je uznemiravana porodica, slikana vozila i porodično domaćinstvo, jer sam smatrao da da je to deo posla,  svakog imenovanog lica na rukovodećem položaju u našem društvu – naveo je dr Rakić. 

– Ali, sada se na društvenim mrežama, u pojedninim komentarima, pozivalo čak i na ubistvo lekara.

Po rečima dr Rakića, medicinski radnici se svakodnevno bore za živote na desetine ugroženih, I to u trenutku kada se, kazao je, ‘’zdravstveni sistem suočava sa najtežom situacijom u svojoj istoriji’’.

- Pojedinci sebi daju za pravo da na tako brutalan i opasan način prete zdravstvenim radnicima, pozivajući na nasilje – nave je direktor ZC Knjaževac. – A, verujem da oni i ne razmišljaju da li će viruse odneti svojim ukućanima i zaraziti nekog od najmilijih. 

On kaže da se medicinari ne žale, jer im je, ističe, to posao, ali i naglašava da više neće tolerisati pretnje.

- Zdravstveni centar će ubuduće podnositi tužbe za svaku neistinu iznetu o njegovom funkcionisanju, za širenje panike među stanovništvom – precizirao je direktor Zdravstvenog centra u Knjaževcu.

Inače, svakoga dana u Zdravstvenom centru u Knjaževcu obavi se do 80 pregleda u tri kovid ambulante. Tokom jula uzrkovano je 125 pacijenata, od čega je 50 bilo pozitivno. 

- Čeka se 28 rezultata. Nažalost, u Kliničkom centru Niš dva naša sugrađana preminula su od posledica infekcije koronavirusom - saopštio je dr Rakić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Stepa

20.07.2020. 17:53

Nije ovo samo zbog Covida. Na zalost veliki broj Knjazevcana je stradao zbog gesaka lekara u svom Domu zdravlja i lekati uopste nisu na dobrom glasu medju svojim sugradjanima. Zbog toga svo nepoverenje. Jos ako se i sad nisu pokazali u dobrom svetlu eto razloga za nezadovoljstvo. Narod preti ali nikome ne nanosi zlo. A doktori ne prete ali zbog njihovog nemara stradaju ljudi.

saša m

21.07.2020. 13:58

E baš se trudite, ma kako da ne. Što beži Rakić kada sam pošao da prijavim njegovu doktorku koja se osiono ponaša. Zbog nje sam dobio 182 otkucaja srca. Još internista neće da me primi kaže" što si došao ti si zaštićen", a mene ubrzanje uhvatilo ispred bolnice. Po njemu trebao sam da umrem. Evo i danas imam 150 otkucaja ali to direktor zataškava da se ne zna njihova bahatost. Na internom najbolji je dr Marković i Milošević život su mi spasili. Da li će direktor da da saopštenje kada pacijente maltretiraju ili će protrčati pored pacijenta kao juče.