SVI ŽELE U ĆUPRIJU: Veliko interesovanje za smeštaj u domu učenika srednjih škola "Srećno"

Z. GLIGORIJEVIĆ

16. 07. 2020. u 08:33

NASTAVLjEN je trend iz prethodnih godina, pa je i za školsku 2020/21. među svršenim osnovcima vladalo veliko interesovanje za smeštaj u ćuprijskom Domu učenika srednjih škola "Srećno".

СВИ ЖЕЛЕ У ЋУПРИЈУ: Велико интересовање за смештај у дому ученика средњих школа Срећно

Foto Dom učenika


Za samo šest dana, na konkurs koji je otvoren do 20. jula se prijavilo više od stotinu kandidata, a broj onih koji će dobiti mesto je neznatno smanjen u odnosu na lane - da bi se obezbedili adekvatni uslovi za boravak uz poštovanje svih mera prevencije i zaštite od aktuelne epidemije.


Tradicionalno, najviše prijavljenih je iz opština Despotovac, Ražanj, Paraćin, Aleksinac, Velika Plana, Žagubica... a, s obzirom na to da Dom vodi računa i o đacima iz takozvanih osetljivih društvenih grupa, za njih je unapred opredeljeno deset odsto ukupnog kapaciteta.


Đaci koji ispunjavaju uslove, a ne budu primljeni u prvoj raspodeli, moći će da konkurišu i u periodu od 24. do 27. avgusta.

Foto Tatjana Milojević

 


- Dosad su se za smeštaj prijavili učenici iz 25 opština sa teritorije Republike Srbije. Odličan školski uspeh, brojne i sadržajne slobodne aktivnosti, visok nivo kvaliteta smeštaja, te kvalitetna ishrana i bezbednost učenika opredeljuju roditelje da svoju decu povere baš našoj ustanovi. Zato što je jedan od kriterijuma za vrednovanje ostvarenih rezultata u nekoj školskoj godini, između ostalog, i razlika između donetog i ostvarenog uspeha, ponosni smo na činjenicu da je prosečna ocena na kraju minule školske godine bila istovetna onoj koja je figurirala pri upisu, a to je 4,43 - kaže direktorka Doma učenika srednjih škola "Srećno" u Ćupriji Tatjana Milojević.


Za pohvalu je i to što je 42 odsto đaka ostvarilo bolji uspeh od onog s kojim su došli u Dom, što ukazuje na odlične uslove za rad, atmosferu koja motiviše i stručan rad vaspitne službe.


- Tokom vanrednog stanja smo se uspešno prilagodili radu na daljinu, vaspitači su uspostavili kontakte sa učenicima, formirali zajedničke grupe na društvenim mrežama, te tako pratili i zdravstveno stanje naše dece, pružajući im svakodnevnu podršku i pomoć. Učenici su se redovno odazivali i realizovano je čak 90 odsto od svega što smo planirali - zaključuje Tatjana Milojević.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!