DVE DECENIJE POSLE POŽARA: "Skelet" na prodaju, a evo po kojoj ceni je ponuđena zgrada nekadašnjeg Radničkog univerziteta

Lj. P.

16. 07. 2020. u 07:42

ZGRADA nekadašnjeg Radničkog univerziteta, dve decenije od požara, trebalo bi konačno da prestane da bude ruglo grada. Ova trinaestospratnica u centru grada u Ulici vojvođanskih brigada 7, ponuđena je na prodaju, a početna cena je nešto viša od 5,8 miliona evra.

ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ ПОСЛЕ ПОЖАРA: Скелет на продају, а ево по којој цени је понуђена зграда некадашњег Радничког универзитета

Foto D. Dozet

U oglasu koji je objavio Grad, višespratnica sa prizemljem i podrumom, površine skoro 6.500 metara kvadratnih i plac od 850 kvadrata, biće predmet nadmetanja potencijalnih kupaca, koji su dužni da uplate depozit u iznosu od 1.167.190 evra u dinarskoj protivvrednosti kako bi učestvovali na licitaciji.


U "kosturu" zgrade nekadašnjeg Radničkog, kako se dalje navodi u oglasu, nalazi se 19 poslovnih prostora za koje nije utvrđena delatnost, kao i trafostanica, za čije izmeštanje će biti nadležan Grad.

Potencijalni kupci, domaći i strani, pojedinci i firme, imaju rok od 30 dana da podnesu pisane prijave za učešće na licitaciji. Javno nadmetanje biće organizovano 25. avgusta u prostorijama Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove.

TRAGEDIJA U požaru je 2.000 godine nastradala Milica Prostran/Foto VN

 


Zainteresovani su dužni da dostave i izjavu da nekretninu kupuju u viđenom stanju, bez prava na reklamaciju, kao i da se odriču eventualnih potraživanja kao i uplaćenog doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta. Ova stavka se odnosi na slučaj da kupac odluči da sruši postojeći skelet zgrade i izgradi objekat druge namene, spratnosti i površine, za koji se plaća manji iznos doprinosa, odnosno za koji se doprinos ne naplaćuje. Cena doprinosa za poslovni objekat u ekstrazoni i za plaćanje odjednom 2. jula je iznosila 15.065 dinara po kvadratu.

TRAGIČNA STIHIJA


U požaru, koji je 6. aprila 2000. godine buknuo na 12. spratu tadašnjeg Novosadskog otvorenog univerziteta, život je izgubila Novosađanka Milica Prostran, zaposlena u TV Duga, a povređeno je bilo šest osoba. Veštačenjem je bilo utvrđeno da su neispravne električne instalacije presudno doprinele izbijanju požara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)