DVE DECENIJE POSLE POŽARA: Skelet na prodaju, a evo po kojoj ceni je ponuđena zgrada nekadašnjeg Radničkog univerziteta

Lj. P.

16. 07. 2020. u 07:42

ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ ПОСЛЕ ПОЖАРA: Скелет на продају, а ево по којој цени је понуђена зграда некадашњег Радничког универзитета

Foto D. Dozet

ZGRADA nekadašnjeg Radničkog univerziteta, dve decenije od požara, trebalo bi konačno da prestane da bude ruglo grada. Ova trinaestospratnica u centru grada u Ulici vojvođanskih brigada 7, ponuđena je na prodaju, a početna cena je nešto viša od 5,8 miliona evra.

U oglasu koji je objavio Grad, višespratnica sa prizemljem i podrumom, površine skoro 6.500 metara kvadratnih i plac od 850 kvadrata, biće predmet nadmetanja potencijalnih kupaca, koji su dužni da uplate depozit u iznosu od 1.167.190 evra u dinarskoj protivvrednosti kako bi učestvovali na licitaciji.


U "kosturu" zgrade nekadašnjeg Radničkog, kako se dalje navodi u oglasu, nalazi se 19 poslovnih prostora za koje nije utvrđena delatnost, kao i trafostanica, za čije izmeštanje će biti nadležan Grad.

Potencijalni kupci, domaći i strani, pojedinci i firme, imaju rok od 30 dana da podnesu pisane prijave za učešće na licitaciji. Javno nadmetanje biće organizovano 25. avgusta u prostorijama Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove.

TRAGEDIJA U požaru je 2.000 godine nastradala Milica Prostran/Foto VN

 


Zainteresovani su dužni da dostave i izjavu da nekretninu kupuju u viđenom stanju, bez prava na reklamaciju, kao i da se odriču eventualnih potraživanja kao i uplaćenog doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta. Ova stavka se odnosi na slučaj da kupac odluči da sruši postojeći skelet zgrade i izgradi objekat druge namene, spratnosti i površine, za koji se plaća manji iznos doprinosa, odnosno za koji se doprinos ne naplaćuje. Cena doprinosa za poslovni objekat u ekstrazoni i za plaćanje odjednom 2. jula je iznosila 15.065 dinara po kvadratu.

TRAGIČNA STIHIJA


U požaru, koji je 6. aprila 2000. godine buknuo na 12. spratu tadašnjeg Novosadskog otvorenog univerziteta, život je izgubila Novosađanka Milica Prostran, zaposlena u TV Duga, a povređeno je bilo šest osoba. Veštačenjem je bilo utvrđeno da su neispravne električne instalacije presudno doprinele izbijanju požara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)