OPŠTA BOLNICA POŽAREVAC: Osniva se Centar za lečenje kancera

Novosti onlajn/D.N.

11. 07. 2020. u 13:50

U OPŠTOJ bolnici u Požarevcu realizuje se treći projekat za kojoj su ovoj ustanovi odobrena sredstva iz IPA programa za prekograničnu saradnju sa Rumunijom.

ОПШТА БОЛНИЦА ПОЖАРЕВАЦ: Оснива се Центар за лечење канцера

Foto: D. Novković

Reč je o unapređenju kontrole tumorske patologije, za koje su predviđena sredstva u iznosu od 896.331 evra, od čega Evropska unija nepovratno daje 761.882 evra.

Ovim projektom, koji će trajati 18 meseci, biće formiran zdravstveni specijalistički centar namenjen osobama sa dijagnozom kancera dojke i debelog creva. Projekat obuhvata i kupovinu opreme za odeljenje patologije, za osnovnu histološku obradu tkiva. Ciljevi njegovog sprovođenja jesu smanjenje stope mortaliteta, poboljšanje kvaliteta života pacijenata, kao i smanjenje troškova zdravstvenog sistema.

To će se postići kroz skrining i ranu dijagnozu, kroz postavljanje korektne kliničke dijagnoze i prevenciju komplikacija i recidiva. Partner požarevačke bolnice u realizaciji projekta je Urgentni županijski klinički centar iz Temišvara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)