KOSIDBA NA RAJCU: Samo se takmiče kosači, otkazani svi koncerti

B.P.

10. 07. 2020. u 22:41

OVOGODIŠNjA, jubilarna, 50. po redu Kosidba na Rajcu, ipak će biti održana 19. jula, u nedelju, kako je zakazano, ali zbog epidemije kovida 19 - sasvim drugačije nego do sada.

КОСИДБА НА РАЈЦУ: Само се такмиче косачи, отказани сви концерти

Foto: TO Ljig

Biće, naime, održano samo takmičenje za najboljeg kosača, dok su svi prateći programi otkazani.

Kosidba na Rajcu, planini iznad Ljiga, jedna od najstarijih i najuspešnijih turističkih manifestacija u Srbiji, predstavlja takmičenje najboljih kosaca iz naše zemlje i okruženja. Pobedniku pripada prestižna nagrada - “Zlatna kosa”. Pobednik je onaj ko po oceni stručnog žirija najbrže, najveštije i najbolje pokosi deo livade. Kosidba se, inače, organizuje u znak sećanja na seoski običaj – mobe za košenje planinskih livada.

Zbog kovida 19, Opština Ljig zabranila je održavanje svih manifestacija, svečanosti, sportskih turnira, vašara, ali uz poštovanje svih propisanih mera zaštite, biće organihzovano takmičenje kosača – kaže Vladimir Ivanović, direktor Turističke organizacije u Ljigu. - Otkazani su svi kulturno – umetnički programi, koncerti i prateći sadržaji manifestacije, kao i narodni vašar, koji se tradicionalno organizuje tokom Kosidbe. U nedelju, 19. jula, nakon takmičenja za najboljeg kosača, uveče je bio planiran koncert Marinka Rokvića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!