U Svilajncu svečano obeležili dan opštine i najavili niz važnih projekata: Spremni za velike radove

Z. Gligorijević

30. 06. 2020. u 20:37

U POSLEDNjIH godinu dana u Svilajncu je završen sistem za odbranu od poplava, pa je to jedna od retkih opština čiji meštani mirno spavaju prilikom obilnih kiša. Rađeni su vodovod, kanalizacija i infrastruktura. Ovo je i jedna od retkih opština u Srbiji koja može da se pohvali da otvara tri nove strane fabrike.

У Свилајнцу свечано обележили дан општине и најавили низ важних пројеката: Спремни за велике радове

Foto: Novosti

- Radi se put Svilajnac - Despotovac, spremamo dokumentaciju za veliki projekat u Srbiji, izgradnju novog auto-puta i mosta preko Velike Morave. Radimo kotlarnicu na biomasu, završavamo fiskulturnu salu, koju srednjoškolci nisu imali u poslednjih sto godina, uskoro će početi izgradnja sistema za navodnjavanje od 1.000 hektara... - rekao je dosadašnji i budući predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, na svečanoj akademiji povodom Dana opštine.

Milanović je đacima generacije uručio novčane nagrade od po 50.000 dinara, a učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima po 20.000 dinara.

Plaketu Opštine Svilajnac dobio je Dom zdravlja, a zahvalnice KJP "Morava", Jedinica civilne zaštite opšte namene, Crveni krst i Centar za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom "Svilajnac", jer su to ustanove koje su za vreme epidemije kovida 19 pokazale izuzetno angažovanje na očuvanju zdravlja, ali i na pružanju pomoći obolelima.

POZIV DRUGIM KANDIDATIMA

Milanović je rekao da je koalicija koja Svilajnac vodi već 12 godina dobila podršku na upravo završenim lokalnim izborima, da ima "matematičku većinu" i da će u narednih mesec dana biti formirana lokalna vlast. Zato je pozvao i kandidate s drugih izbornih lista, koje su građani podržali, da naprave zajedničku vlast i da rade na boljitku svih Svilajnčana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!