NOVOSAĐANI OBELEŽAVAJU DAN PLANETE ZEMLJE: Na platou kod Spensa predstavljene mere za povećanje energetske efikasnosti

Z. G.

22. 04. 2024. u 14:20

GRAD Novi Sad je, uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike, u poslednje tri godine izdvojio gotovo 130 miliona dinara za pružanje novčane podrške građanima u sprovođenju mera energetske sanacije, izjavila je danas članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine Mira Radenović Bojić.

НОВОСАЂАНИ ОБЕЛЕЖАВАЈУ ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ: На платоу код Спенса представљене мере за повећање енергетске ефикасности

Pres služba Grada

- Podršku za realizaciju mera energetske sanacije dobilo je do sada oko 830 građana a najpopularnija mera među Novosađanima je zamena stolarije – istakla je ona na jednoj od manifestacija priređenih u Novom Sadu u okviru obeležavanja Dana planete Zemlje i najavila da će tokom leta uslediti raspisivanje novog Javnog poziva za pružanje novčane podrške građanima za sprovođenje mera energetske sanacije.

Kako je navedeno u saopštenju, Gradska uprava za zaštitu životne sredine organizovala je edukativne i zabavne radionice „Energetski skočko“ za decu novosadskih osnovnih škola.

Dan planete Zemlje je svetski događaj pokrenut 1970. godine u cilju isticanja važnosti zaštite životne sredine, angažovanja javnosti i uvođenja „zelenih tema“ u nacionalni dnevni red. Procenjuje se da u obeležavanju Dana planete danas učestvuje više od milijardu ljudi svih godišta, u skoro 200 zemalja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)