OSTVARILI IZUZETNE REZULTATE: Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić uručio nagrade najboljim policajcima i vatrogascima (FOTO)

Lj.P.

16. 04. 2024. u 16:10

GRADONAČELNIK Novog Sada Milan Đurić uručio je nagrade Grada Novog Sada pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, odnosno policijskim službenicima i vatrogascima koji su prilikom obavljanja svojih zadataka na teritoriji Grada Novog Sada iskazali visok stepen profesionalizma i požrtvovanosti.

ОСТВАРИЛИ ИЗУЗЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ: Градоначелник  Новог Сада Милан Ђурић уручио награде најбољим полицајцима и ватрогасцима (ФОТО)

FOTO: Pres služba Grada

- Ponovo  nagrađujemo najbolje među nama, a to su policijski službenici i pripadnici Uprave za vanredne situacije – Vatrogasno-spasilačkog bataljona Novi Sad - rekao je gradonačelnik Đurić. -  Kako sam obavešten, u toku prethodne godine na teritoriji Grada Novog Sada desilo se 925 požara i 172 tehničke intervencije na kojima su bili angažovani naši vatrogasci koji su u tim situacijama spasili 39 života koji su bili direktno ugroženi požarima. Pored vatrogasaca, sa nama su i policijski službenici koji su zaslužni za rasvetljavanje više desetina krivičnih dela teških krađa, pripadnici interventne jedinice, saobraćajne policije, kao i policijski službenici koji su doprineli realizaciji brojnih projekata namenjenih široj društvenoj zajednici. Svima njima danas upućujemo iskrene čestitke i iskazujemo zahvalnost.

U prisustvu načelnika Policijske uprave u Novom Sadu Gorana Radonjića, kao i zamenika načelnika Momčila Sovilja, u ime nagrađenih, zahvalili su se šef Odseka za prevenciju i rad policije u zajednici Radmila Vuković, kao i načelnik uprave za Vanredne situacije u Novom Sadu Stojan Milovac.

Nagrada, u iznosu od 40 hiljada dinara po nagrađenom policajcu i vatrogascu dodeljuje se Rešenjem gradonačelnika, na osnovu Odluke iz 2013. godine, o nagrađivanju policijskih službenika za ostvarene izuzetne rezultate u obavljanju poslova od značaja za bezbednost ljudi i imovine građana i pravnih lica sa teritorije Grada Novog Sada. Ukupno je, danas u Gradskoj kući, nagrađeno deset pripadnika Uprave za vanredne situacije Novog Sada i deset pripadnika Policijske uprave u Novom Sadu.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)