NOVA MESTA ZA ZABAVU I IGRU: U izgradnju dečjih igrališta u Leskovcu biće uloženo 73 miliona

Игор Митић
Igor Mitić

15. 04. 2024. u 15:18

U NASELjU Dubočica završena je izgradnja dečjeg igrališta kao deo šireg programa saradnje sa Vladom Srbije, kojim je predviđena izgradnja pet ovakvih mesta namenjenih igri i zabavi najmlađih Leskovčana.

НОВА МЕСТА ЗА ЗАБАВУ И ИГРУ: У изградњу дечјих игралишта у Лесковцу биће уложено 73 милиона

foto: GU Leskovac

U saradnji sa donatorima gradiće se još pet dečjih igrališta, kao i četiri teretane na otvorenom, dok Leskovac, iz svog budžeta, gradi još tri takve teretane. Ukupna vrednost svih investicija iznosi više od 73 miliona dinara.

Izgradnja igrališta u naselju Dubočica koštala je 8,2 miliona dinara, a ukupna vrednost svih investicija, koje se sprovode uz pomoć države, iznosi 33,5 miliona dinara. Vlada Srbije je za ove namene izdvojila oko 20 miliona, a ostatak je obezbeđen u gradskom budžetu.

- Dva igrališta, iza Tehnološkog fakulteta i u centralnom gradskom parku su već izgrađena, dok se u istom parku, u centru grada, kao i u parku Devet Jugovića grade još dva ovakva mesta namenjena našim najmlađim sugrađanima - istakao je Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca.

Direktor leskovačkog JP "Urbanizam i izgradnja" Novica Nikolić naglašava da se svako od igrališta gradi u skladu sa najvišim standardima bezbednosti.

Saradnja sa donatorima

PLANIRANO je još 10 investicija vrednih 28 miliona dinara, koje će omogućiti donatori. Novouređene prostore za igru dobiće deca na Hisaru, u Bobištu i Mrštanu, u naselju Podrum i Radničkom naselju. Ovaj projekat obuhvata i uređenje javne površine pored Hrama Svetog Simeona Mirotočivog, kao i četiri teretane na otvorenom, kod Medicinske škole, pored keja iza Doma penzionera, u Bratmilovcu, i za osobe sa invaliditetom u parku kod leskovačkog stadiona.

- Ona imaju završnu podlogu od gume i jasno utvrđen način izvođenja radova, a ovde smo ugradili i dva stuba sa solarnim svetiljkama i namera nam je da to činimo i na drugim mestima - rekao je Nikolić.

Gradonačelnik Cvetanović je dodao da se iz leskovačkog budžeta finansira i izgradnja tri teretane na otvorenom. U te poslove ulaže se 12,2 miliona dinara, a mesta za vežbanje podižu se na prostoru iza Tehnološkog fakulteta, u parku u Ulici Kralja Petra Prvog, kao i u naselju Solidarnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?