MATURA PONOVO U ZNAKU HUMANOSTI: Niška ETŠ "Mija Stanimirović" organizuje prikupljanje donacija u garderobi i prodaju na licitaciji

J. Ć.

05. 04. 2024. u 12:11

UČENIČKI parlament ETŠ "Mija Stanimirović" i ove godine organizuje prikupljanja odeće za maturske svečanosti, koju će potom ponuditi na licitaciji, a kompletna zarada namenjena je lečenju obolele dece.

МАТУРА ПОНОВО У ЗНАКУ ХУМАНОСТИ: Нишка ЕТШ Мија Станимировић организује прикупљање донација у гардероби и продају на лицитацији

foto: privatni arhiv

Humani đaci, zato, pozivaju Nišlije da pregledaju svoje ormare i pronađu haljine, muške košulje i pantalone, ili kakve druge modne komade za posebne prilike, koje su nosili samo jednom, ili nikada, a čiste su i bez oštećenja, da ih poklone. Donacije mogu da se predaju portirnici škole do 25. aprila, a sve što bude prikupljeno najpre će biti prikazano na humanitarnoj modnoj reviji, zakazanoj za 11. maj, u holu škole, a potom će se naći na licitaciji koja će se odvijati onlajn, posredstvom fejsbuk-stranice "Matura za sve".

Organizatori, zajedno sa časopisom "Bez limita", Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu, podsećaju i da su gradski umetnici - lane, kada je takođe organizovana ovakva akcija - pravili posebne aksesoare sa ličnim pečatom. I, 14.400 dinara zarade od slične akcije uplaćena je na donatorski račun OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona