U KIKINDI UREĐUJU ATARSKE PUTEVE: Poljoprivrednici rade sami i svojom mehanizacijom

Рада Шегрт
Rada Šegrt

04. 04. 2024. u 10:23

Na inicijativu poljoprivrednika u okolini Kikinde počelo je uređenje atarskih puteva koji su uzurpirani, preorani ili suženi, pa ratari otežano stižu do svojih parcela.

У КИКИНДИ УРЕЂУЈУ АТАРСКЕ ПУТЕВЕ: Пољопривредници раде сами и својом механизацијом

Foto: Grad Kikinda

Uređenje zemljanih puteva trebalo bi da olakša kretanje mehanizacije i omogući lakši i brži prilaz oranicama.

U ataru sela Bašaid poljoprivrednici su sami, svojim traktorima počeli da sređuju puteve, a podršku im daje Grad Kikinda, jer je obezbedio naftu za poljoprivrednu mehanizaciju. Akciju je podržao Ljuban Sredić, član Gradskog veća.

- Uređenje puteva u ataru trebalo bi da se radi sveke godine i to dva puta godišnje, u proleće i u jesen. Samo tako ratari će imati dobar pristup parcelama. Grad će obezbediti naftu za svih 10 katastarskih opština na području Kikinde, dok će poljoprivrednici samo svojom mehanizacijom čistiti i ravnati teren – izjavio je Sredić.

Foto: Grad Kikinda

Uređenje puteva u ataru Bašaida

Gradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj svim vlasnicima, odnosno korisnicima poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Kikinde izdalo je obavešenje u kojem se navodi da je zabranjeno preoravati, sužavati, prekopavati, zasipati poljske puteve, odnosno poorati i oštetiti poljski put prilikom obrade poljoprivrednog zemljišta:

- To je regulisano sa dve gradske odluke. Jedna se odnosi na uređenje nekategorisanih puteva gde je upravljač atarskim putevima Javno preduzeće, dok se druga odluka odnosi na zaštitu poljoprivrednih imanja. Tih odluka i zabrana koje su navedene, treba se i pridržavati - navodi Miroslava Narančić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprvredu i ruralni razvoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)