ZA JUBILEJ NOVO RUHO: Paraćinska OŠ "Radoje Domanović" u znaku povratka u matičnu zgradu

Z. R.

04. 04. 2024. u 11:26

SVEČANOM akademijom u pozorištu, Osnovna škola "Radoje Domanović" u Paraćinu obeležila je 1. april, svoj Dan škole i 75. godinu od osnivanja, a najdraži poklon, prema rečima direktora Aleksandra Jovanovića, biće povratak učenika i zaposlenih u matični objekat nakon njegovog kompletnog renoviranja.

ЗА ЈУБИЛЕЈ НОВО РУХО: Параћинска ОШ Радоје Домановић у знаку повратка у матичну зграду

Foto: Z. Rašić

Već duže vreme zbog ove ogromne investicije učenici i kolektiv te škole "gostuju" u tuđim učionicama, ali povratak u sopstvenu zgradu je vrlo blizu, najavio je Jovanović, izrazivši ogromno zadovoljstvo što će imati jednu od najlepših škola u Pomoravskom okrugu.

- Elektronska oprema neophodna za nastavu je već stigla, do kraja sedmice stiže i novi nameštaj. Radovi su završeni, ali kako ima obimne "papirologije" u vezi sa tehničkim prijemom zgrade i dobijanjem upotrebne dozvole, očekujem povratak na staru adresu do kraja ove školske godine - ističe Jovanović.

"Ispod Radojevog šešira"

SVEČANA akademija povodom obeležavanja 75. rođendana OŠ "Radoje Domanović" pod nazivom "Ispod Radojevog šešira", koju su izveli učenici napunila je pozorišnu salu. Specijalni gost bila je Leontina, a u holu pozorišta organizovana je tradicionalna izložba šešira koju su pripremili učenici.

Foto: Privatna arhiva

Svečana akademija u pozorištu

Oko 400 učenika ove obrazovne ustanove koja nosi ime velikog srpskog satiričara nastavu već dve godine pohađa u objektima Ekonomske i Tehnološke škole. Iako su domaćini predusretljivi, komfor i kvalitet nastave nikako ne mogu da budu "kao kod kuće". Ipak, imajući u vidu obimnost izvedenih radova, vredelo je čekati. Direktor naglašava da su neki problemi otkriveni tek kad je počelo renoviranje. Tek tada se videlo koliko je zgrada dotrajala.

Obnova jedne od najvećih škola u paraćinskoj opštini realizovana je zahvaljujući programu unapređenja objekata javne namene nekadašnje državne Kancelarije za javna ulaganja, uz podršku lokalne samouprave. Osim kompletne rekonstrukcije fasade, krova, podova, stolarije, inastalacija, sanitarnih čvorova... dograđena je školska kuhinja sa trpezarijom, montiran lift, uređeno dvorište i sportski tereni sa novim sadržajima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave