„GONDOLA“ NA JAVNOM UVIDU: Pripreme kapitalnog projekta u Vrnjačkoj Banji

G. ĆIROVIĆ

27. 03. 2024. u 13:05

JAVNI uvid u nacrt Plana detaljne regulacije projekta „Gondola“ i izveštaj o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu, zaintersovanima će do 18. aprila biti omogućen u kancelariji 52 zgrade Opštinske uprave u Vrnjačkoj Banji.

„ГОНДОЛА“ НА ЈАВНОМ УВИДУ: Припреме капиталног пројекта у Врњачкој Бањи

Opština Vrnjačka Banja

Ovaj kapitalni projekat koji partnerski realizuju vrnjačka lokalna samouprava i porodica Đoković i zvanično će nositi ime najboljeg svetskog tenisera svih vremena a podrazumeva izgradnju gondole koja će trasom od 6,67 kilometara povezati centar Vrnjačke Banje i planinu Goč, savladavajući visinsku razliku od 782,7 metara između polazne i izlazne stanice.

Sa kabinama za 10 putnika, početni planirani kapacitet Gondole je 1.200, a krajnji 2.400 posetilaca na sat. Na trasi su planirane tri stanice – početna u Vrnjačkoj Banji kraj izvora Slatina, međustanica u Lipovi na obroncima planine i krajnja stanica na Goču.

Opština Vrnjačka Banja

 

- „Gondola“ je jedan od strateški najvažnijih projekata i kruna investicionih poduhvata u oblasti turizma. Osim što će omogućiti uživanje u najlepšim krajolicima pitome, šumovite planine, ova turistička atrakcija, proglašena i za projekat od nacionalnog interesa, daće dodatni podsticaj razvoju Goča – kaže Boban Đurović, predsednik vrnjačke opštine.

BONUS VIDEO - DEDA ME JE POZVAO I REKAO DA MAME I TATE NEMA: Sin Radovana i Ivane nakon zločina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!