DANAS U NEGOTINU TAKMIČENJE PIJANISTA: "Mokranjac" okupio 127 učenika iz 12 gradova (FOTO)

S. M. J.

22. 03. 2024. u 15:32

UMETNIČKA škola "Stevan Mokranjac" u Negotinu organizator je i domaćin drugog po redu Takmičenja pijanista "Mokranjac". Danas učestvuje 127 takmičara iz 12 srpskih gradova.

ДАНАС У НЕГОТИНУ ТАКМИЧЕЊЕ ПИЈАНИСТА: Мокрањац окупио 127 ученика из 12 градова (ФОТО)

Foto: S.M.Jovanović

Takmičenje pijanista „Mokranjac“ u organizaciji Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ iz Negotina, drugo po redu, okupilo je učenike osnovnih i srednjih muzičkih škola sa klavirskog odseka iz Beograda, Niša, Kruševca, Novog Pazara, Gnjilana, Aleksinca, ali i iz Negotina, Majdanpeka, Bora, Zaječara, Kladova i Knjaževca.

-Dobro je da učestvuje što više dece osnovnih muzičkih škola. Jako je bitno da imaju svoje nastupe na ovakvim masovnim takmičenjima, da ne budu samo takmičenja u većim gradovima gde birate da odvedete manji broj đaka, ovako i više dece mogu da u ovom regionu kod nas prikažu svoje znanje ovako ozbiljnom žiriju - kaže Stanoje Jovanović, profesor klavira u Umetničkoj školi "Stevan Mokranjac" i sekretar takmičenja.

U kategorijama klavir solo i klavirski duo, takmičare ocenjuje žiri u sastavu: Ivan Novaković, redovni profesor klavira na Fakultetu umetnosti u Nišu, Katarina Šandorov, profesorka klavira u Muzičkoj školi "Mokranjac" iz Beograda i Maja Stojanović, profesorka klavira u Umetničkoj školi "Stevan Mokranjac" iz Negotina.

-Jako je značajno za Negotin i za ovaj region da imaju ovakvo klavirsko takmičenje. Važno je da deca nastupe pred nekim, da upoznaju svoje kolege, drugu decu i to na kraju krajeva proizvodi, ne samo profesionalne muzičare, već i ljubitelje muzike, što je bitno, pogotovu u današnje vreme kad je toga sve manje važno -  kaže Ivan Novaković, redovni profesor klavira na Fakultetu umetnosti u Nišu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave