GURNUO ŠTIĆENICU, SLOMILA RUKU? Tužilaštvo ispituje navodni incident u Prihvatnoj stanici za stare i napuštene u Vranju

J. S.

21. 03. 2024. u 06:30

U PRIHVATNOJ stanici za smeštaj starih i napuštenih osoba, početkom sedmice dogodio se incident o kojem još niko ne želi javno da govori, a nezvanično se saznaje da je jedan od zaposlenih - posle rasprave - odgurnuo štićenicu koja je, pri padu, zadobila prelom ruke.

ГУРНУО ШТИЋЕНИЦУ, СЛОМИЛА РУКУ? Тужилаштво испитује наводни инцидент у Прихватној станици за старе и напуштене у Врању

Foto: J.S.

- Pokrenula sam postupak prikupljanja relevantnih činjenica i dokaza, da bih znala šta se tačno dogodilo, pa ću potom, ukoliko bude potrebno, obavestiti javnost - kratko je prokomentarisala Ivana Tasić, direktorka Centra za pružanje lokalnih usluga socijalne zaštite, pri kojem radi i pomenuta stanica.

U međuvremenu, u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju potvrđuju da je starija žena 19. marta prijavila da ju je zaposleni u ustanovi socijalne zaštite odgurnuo, pa je završila u gipsu... Zato je naloženo prikupljanje izjava učesnika i očevidaca, a - po pribavljanju medicinsko-tehničke dokumentacija o stepenu povrede - izveštaj će biti dostavljen "na dalju nadležnost"... Već je poznato, međutim, da je povređena bez pratnje otišla do lekara, a njihovu pomoć je zatvražio i zaposleni, zbog - stresa na poslu.

- Reč je o korisnici koja je sklona incidentima i, tokom poslednje godine, otkad je kod nas, više puta smo morali da zovemo policiju. Iako se svi trudimo oko nje, često je agresivna, pa sumnjam da ju neko povredio jer smo je, samo nekoliko sati potom, videli u šetnji tokom koje se ni na šta nije žalila - kaže jedna od zaposlenih, insistirajući na anonimnosti.

Inače, vranjsko Prihvatilište za stare i napuštene osobe - kao ustanova otvorenog tipa - dosad bez ikakvih zamerki, brine o tridesetak korisnika, a policiju su o nemilom događaju obavestili medicinari, po službenoj dužnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)