MEĐUNARODNI PESNIČKI FESTIVAL U SMEDEREVU RASPISAO KONKURS ZA NAGRADU „ZLATNA STRUNA“: Nagrada za najbolje neobjavljene pesme na srpskom jezik

J. I.

12. 03. 2024. u 14:05

Međunarodni festival poezije „ Smederevska pesnička jesen“ raspisao je konkurs za nagradzu „ Zlatna struna“ koja se dodeljuje jednom godišnje za najbolji rukopis neobjavljenih pesama pristiglih na konkurs.

МЕЂУНАРОДНИ ПЕСНИЧКИ ФЕСТИВАЛ У СМЕДЕРЕВУ РАСПИСАО КОНКУРС ЗА НАГРАДУ „ЗЛАТНА СТРУНА“: Награда за најбоље необјављене песме на српском језик

smederevo

Za nagradu mogu konkurisati isključivo autori koji stvaraju na srpskom jeziku. Autori na konkurs treba da pošalju 30 do 50 neobjavljenih pesama, iskucanih ćiriličnim pismom na srpskom jeziku. Rukopisi se potpisuju isključivo šifrom.  Rok za prispeće rukopisa je 1. april 2024. godine.

Nagrada Zlatna struna sastoji se od statuete Zlatna struna (rad akademskog vajara Selimira Jovanovića) i objavljivanja dvojezične zbirke pesama pobednika konkursa. Laureat će biti predstavljen na ovogodišnjem Festivalu, na kome će biti promovisana i njegova zbirka pesama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)