OD TURAKA I FRANCUZA NOVI APARATI: Donacije za Opštu bolnicu u Kikindi pomažu i lekarima i pacijentima

R. Š.

07. 03. 2024. u 11:32

OPŠTA bolnica u Kikindi ove nedelje dobila je dve vredne donacije, na osnovu kojih ima preko potrebne aparate.

ОД ТУРАКА И ФРАНЦУЗА НОВИ АПАРАТИ: Донације за  Општу болницу у Кикинди помажу и лекарима и пацијентима

Foto: R. Šegrt

Najpre je od Republike Turske, preko turske Agencije za saradnju i koordinaciju „Tika“ i u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Ambasadom Turske, Odeljenje neonatologije dobilo tri nova inkubatora za prevremeno rođene bebe, u vrednosti oko dva miliona dinara.

Potom je u četvrtak Internistička ambulanta dobila holtere za EKG, koji će značajno pomoći da se skrati vreme čekanja pacijenata na ovu dijagnostičku metodu. Holtere je, uz posredovanje lokalne samouprave, donirala francuska kompanija koja ima fabriku u Kikindi. Vrednost ovog poklona je oko 410.000 dinara.

- S obzirom da nam je stanovništvo starije životne dobi, pacijentima je neophodan stalni nadzor kardiologa, pa nam mnogo znači donacija holtera EKG-a i holtera pritiska, koje dosad nismo imali. To će unaprediti rad naših lekara i smanjiti potrebu pacijenata da idu u druge zdravstvene ustanove -objasnila je dr Vesna Tomin, v.d. direktora Opšte bolnice.

Foto: R. Šegrt

Dr Vesna Tomin

Protekla dva meseca bolnica je dobila i dve donacije od Fondacije princeze Katarine Karađorđević, najpre dva inkubatora, stacionarni i transportni i pacijent-monitor, a onda i aparat za merenje sluha kod tek rođenih beba za Službu ginekologije i akušerstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)