MEĐUNARODNI DAN CIVILNE ZAŠTITE: Paraćinci na sastanku u Pomoravskom okrugu (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

01. 03. 2024. u 18:14

DANAS se obeležava Međunarodni dan civilne zaštite, a tim povodom je u Jagodini održan radni sastanak u organizaciji Sektora, odnosno Odeljenja za vanredne situacije MUP-a Srbije Pomoravskog okruga, kome su prisustvovali predstavnici MUP-a, Ministarstva odbrane, gradskih i opštinskih Štabova za vanredne situacije, lokalnih samouprava, a iz opštine Paraćin Saša Ružić, član Opštinskog veća i predstavnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Paraćin.

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ: Параћинци на састанку у Поморавском округу (ФОТО)

Foto: Printskrin/paraćin.rs

Obeležavanje ovog dana, prvog marta, ima svrhu da ukaže na značaj civilne zaštite u slučajevima različitih nesreća i katostrofa. Kako je objasnio Ružić, u pitanju je redovni godišnji sastanak na kom se sumiraju rezultati iz prethodne godine, analizira aktuelna situacija u civilnoj zaštiti  i razmatraju potencijalni problemi u toj oblasti.

- Na ove teme trebalo bi što češće razgovarati da bi svaka lokalna samouprava u Pomoravskom okrugu dala svoj doprinos i civilnoj zaštiti, i svim drugim subjektima od posebnog značaja za lokalne samouprave. Cilj Opštine Paraćin je da civilnu zaštitu podigne na viši stepen, pa je obnovljeno Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD), koje je proglašeno za udruženje od posebnog značaja za našu opštinu. U DVD imamo 20 specijalizovanih pripadnika  sa posebnim obukama i opremom, a mi kao lokalna samouprava dajemo sve od sebe da svake godine finansiramo to društvo kako bi imali i veću sigurnost na teritoriji paraćinske opštine – rekao je novinarima Ružić.

On je apelovao na sve jedinice lokalne samouprave u Pomoravskom okrugu da obrazuju svoje jednicice civilne zaštite, odnosno dobrovoljna vatrogasna društva, što bi bilo od velike koristi ne samo za Okrug već i celu zemlju – dodao je Ružić.

Prezentaciju na ovom radnom sastanku u Jagodini je održala Gordana Stepanović, šef Odseka civilne zaštite i upravljanja rizikom, dok je analizu dostignutog stepena razvoja predstavio rukovodilac Grupe za civilnu zaštitu u Odeljenju za vanredne situacije Jagodina, Goran Gajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!