DODATNIH ČETIRI MILIONA: Za energetsku efikasnost u Bačkoj Topoli

J. L.

28. 02. 2024. u 14:47

Posle 113 ugovora za energetsku efikasnost, Opština Bačka Topola i nadležno ministarstvo obezbedili su dodatna četiri miliona dinara. Tako će svi koji su konkurisali i ispunili uslove dobiti sredstva.

ДОДАТНИХ ЧЕТИРИ МИЛИОНА: За енергетску ефикасност у Бачкој Тополи

Foto J. L.

Ove godine za ovu namenu Opština Bačka Topola izdvojila je 10 miliona dinara iz budžeta,koliko i Ministarstvo rudarstva i energetike, tako da je ukupan iznos podrške iznosio 20 miliona dinara.

-Realizacijom ovih ugovora napravicemo veliki korak ka racionalnoj potrošnji energenata. Veoma je važan i nastavak ovog projekta, te ćemo i ove godine opredeliti sredstva za ove namene u budžetu opštine - najavljuje predsednik opštine Adrian Satmari. - Zainteresovani su mogli da konkurišu za zamenu stolarije, za nabavku toplotnih pumpi i za nabavku kotlova za gas ili na biomasu, odnosno za ugradnju solarnih panela i solarnih kolektora. Najveće interesovanje je bilo za zamenu stolarije i za ugradnju kotlova na gas.

Obzirom da je bilo mnog više prijavljenih, opština je iz budžeta opredelila dodatna dva miliona, a koliko i nadležno ministarstvo, te će pomoć dobiti svi koji su ispunili uslove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona